Top doplnky stravy pre vašu imunitu

Imunitný systém je negatívne ovplyvnený chaotickým nepravidelným stravovaním a nezdravým životným štýlom (fajčenie, sedavý spôsob života, konzumácia alkoholu).

image

Tí, ktorí sa chú vyhýbať chorobám spôsobeným rôznymi patogénmi (chrípka, prechladnutie), by mali zvážiť niekoľko jednoduchých opatrení. Prvé zmeny, ktoré je potrebné zrealizovať, sa týkajú stravovacích návykov, ale niekedy potraviny z dôvodu tepelného spracovania alebo pochybnej kvality nezaisťujú požadované denné dávky živín, takže je nutné do stravy zaradiť aj potravinové doplnky.

Vitamín C

Jeden z najslávnejších vitamínov pre imunitu, a to z dobrého dôvodu. Vitamín C je silný antioxidant, pomáha posilňovať imunitný systém a, aj keď nelieči prechladnutie, je účinný pri liečbe príznakov.

Vitamín D

Tiež nazývaný vitamín slnka naše telo syntetizuje v prítomnosti slnečného svetla. Vitamín D sa priamo podieľa na stimulácii imunitného systému, a pretože v chladnom období a bezprostredne po ňom sú hladiny vitamínu D nižšie vďaka zníženej expozícii slnka, šanca na kontakt s infekčnými chorobami je vyššia.

Kurkuma

Vedci sa začali orientovať na prírodné potraviny a korenia, najmä pre udržanie, ochranu a podporu imunity. Kurkuma sa ukázala byť jednou z najlepších možností pre tento účel. Poskytuje telu potrebnú dávku antioxidantov, má protizápalové, antivírusové a antibakteriálne účinky.

Selén

Bolo spozorované, že selén má silný antioxidačný účinok a moduluje reakciu imunitného systému. Selén chráni bunky pred pôsobením voľných radikálov uvoľnených v prípade útoku vírusov.

Kyselina listová

Nedostatok kyseliny listovej môže viesť k oslabeniu imunitného systému a vzniku megaloblastickej anémie. Podávanie optimálnej dávky kyseliny listovej zvyšuje odolnosť tela proti infekciám.

Zinok

Zinok hrá zásadnú rolu pri posilňovaní imunitného systému. Zinok je minerál, ktorý je potrebný pri vývoji protilátok, najšpecializovanejších a najúčinnejších zbraní proti mikróbom. Ľudia, ktorí trpia častým prechladnutím, majú často nedostatok zinku.

Produkty pre Vás