Chcete využiť všetky výhody, ktoré ponúka Kurkuma? Tu sú tipy, čo by ste mali a nemali robiť...

Kurkuma je dnes rovnako populárna ako pred 3 000 rokmi. Teraz však vieme, že existuje účinný spôsob, ako ju správne užívať s využitím jej pozitívnych účinkov.

image

S najväčšou pravdepodobnosťou ste už počuli o kurkume a všetkých výhodách, ktoré môže mať tento ajurvédsky zlatý koreň na ľudské telo a myseľ.

V ajurvéde sa používa na vyváženie doshy, stimuluje agni a redukuje kapha a ama. Inými slovami - napraví všetky nerovnováhy v našom organizme, podporuje metabolizmus a stimuluje odstraňovanie toxínov.

V posledných rokoch sa mnoho výskumov zameralo na štúdium účinkov tohto magického korenia, pre lepšie pochopenie kúzla kurkumy.

EFSA - Európsky úrad pre bezpečnosť potravín, agentúra Európskej únie poskytujúca nezávislé vedecké poradenstvo o potravinách - a ďalšie štúdie preukazujú, že kurkuma:

  • podporuje funkciu nervového systému
  • pomáha udržiavať zdravie pečene, zabraňuje hromadeniu tuku a uľahčuje jeho odstránenie
  • pomáha udržiavať zdravie pľúc a horných dýchacích ciest
  • zvyšuje produkciu a kvalitu krvi, srdcových funkcií a krvného obehu
  • podporuje imunitný systém a zvyšuje odolnosť voči alergiám
  • má významné antioxidačné vlastnosti
  • pomáha udržiavať zdravie pokožky
  • podporuje trávenie
  • protizápalový účinok a zmierňuje bolesť spôsobenú zápalom
  • zmierňuje bolesť svalov a kĺbov a prispieva k ich zdraviu

Rozdiel medzi kurkumou a kurkumínom

  • Kurkuma je rastlina - zlatý koreň, z ktorého vyrábame žlté korenie, ktoré zvyčajne používame v indickej kuchyni.
  • Kurkumín je aktívnou súčasťou rastliny. Je to ako chlorofyl v rastlinách. To robí kurkumu takou silnou a účinnou.

Kurkumín predstavuje iba 3 % rastliny. Zvyšok je koreň s nutričným profilom mrkvy: obsahuje väčšinou prírodné vlákna a cukry s malým obsahom tuku a bielkovín.

Koľko kurkumínu by ste mali užívať?

Je známe, že v Indii konzumujú viac kurkumy ako ktorýkoľvek iný národ. Ich strava v priemere obsahuje asi 2-3 g (jednu čajovú lyžičku) kurkumy denne, tj iba asi 0,06-0,11 g kurkumínu.

Početné štúdie zistili, že pre dosiahnutie najlepších výsledkov by sme mali užívať denne najmenej 1 g kurkumínu. (Pre rôzne účinky je potrebné 1-6 g kurkumínu / denne.)

A dokonca aj táto skutočnosť je zavádzajúca, pretože väčšina štúdií overila účinok kurkumínu jeho vstreknutím priamo do krvného obehu. Trávenie by zvýšilo potrebu oveľa väčšieho množstva.

Úprimne povedané, nemôžete jesť dostatok kurkumy, aby ste získali všetky výhody (ak nemôžete jesť 100 čajových lyžičiek kurkumy denne). Ale dostatok kurkumínu môžete konzumovať iným spôsobom.

Kým toto korenie obsahuje iba asi 3 % kurkumínu, extrakty používané v potravinových doplnkoch obsahujú až 95 %.

Zatiaľ čo čajová lyžička kurkumy vám dá 0,03 g kurkumínu, výživový doplnok obsahujúci 1 g kurkumínového extraktu vám dá asi 0,95 g kurkumínu.

Keď sa tieto informácie šírili, doplnok stravy kurkumínového extraktu začal zvyšovať biologickú dostupnosť kurkumínu pridaním extraktu z čierneho korenia.

Avšak nová generácia doplnkov kurkumy tento problém úplne vyriešila. Micelárna technológia, nazývaná micelle, zabezpečuje do tela dodanie maximálneho množstva látok. V prípade kurkumínu táto technológia zabezpečuje podstatné zvýšenie biologickej dostupnosti.

Vďaka micelárnej forme kurkumínu je 185x biologicky dostupnejší!

image

Ak skutočne chcete dosiahnuť najlepšie možné výsledky, je vhodné ju konzumovať 3 mesiace.

Avenobo Kurcuma - 185x viac biologicky dostupná

Avenobo Kurkuma so svojím revolučným zložením ponúka 185-krát lepšiu biologickú dostupnosť kurkumínu ako iné bežné kurkumínové kapsuly, a preto má v porovnaní s kurkumínovým korením mimoriadne dobrú absorpciu.

Produkty pre Vás

KURKUMA
-50%
Špeciálna cena 24,99 € Bežná cena 49,99 €
Zobraziť produkt