Šokujúca pravda o príznakoch PMS

V dňoch predchádzajúcich menštruácii sa objavuje mnoho fyzických a emocionálnych príznakov, ktoré môžu vážne narušiť každodennú rutinu a vzťahy. 

Od nadúvania a citlivosti pŕs až po bolesti hlavy, podráždenosť a výkyvy nálad. Kľúčom k úspechu je rozpoznať príznaky a konať skôr, než sa príjemné pocity PMS stanú neprekonateľnými.

PMS - bolesti

Predmenštruačné príznaky postihujú až tri zo štyroch žien v reprodukčnom veku.** Napriek tomu, že je väčšina príznakov mierna, môžu sa po tridsiatke a štyridsatke s blížiacou sa menopauzou zhoršovať.

Výskumy** v Európe opakovane preukázali, že PMS je veľmi rozšírený: 40 % žien pociťuje príznaky PMS, ktoré ovplyvňujú ich každodenný život a pohodu. Tieto príznaky zvyčajne trvajú rôzne dlhý čas, ale môžu sa stupňovať a dokonca vás donútiť vziať si voľno zo školy alebo práce.

Iná štúdia** z Talianska uvádza, že 75 % žien pociťuje príznaky PMS, pričom 20 % z nich uvádza závažné príznaky, ktoré ovplyvňujú kvalitu ich života.

Fyzická a emocionálna záťaž spôsobená PMS 

PMS je zmes fyzických a emocionálnych príznakov, ktoré sa objavujú týždeň alebo dva pred menštruáciou a zvyčajne čoskoro po jej začiatku miznú. Predpokladá sa, že tieto príznaky sú spôsobené zmenami hladín hormónov, najmä estrogénu a progesterónu.

Príznaky PMS a ich závažnosť sa môžu značne líšiť. Zatiaľ čo niektoré môžu pociťovať iba mierne problémy, u iných sa môžu prejavovať výraznejšie a znepokojivejšie. Rozsah a intenzita príznakov sa môže líšiť mesiac od mesiaca aj v priebehu života.

Z fyzického hľadiska sa môžu objaviť príznaky ako nadúvanie, citlivosť pŕs, kožné problémy, bolesti hlavy, zápcha alebo hnačka, a dokonca aj nižšia tolerancia voči svetlu a hluku. Môžete pociťovať únavu, poruchy spánku alebo celkový nedostatok energie.

Emocionálne príznaky sa môžu tiež líšiť. Bežnými emočnými prejavmi PMS sú výkyvy nálad, pocity úzkosti alebo smútku. Môžete sa ľahšie rozrušiť alebo sa horšie sústrediť, môžete sa dokonca cítiť uzavretá do seba alebo byť viac citlivá na stres a emočné podnety.

3 spôsoby, ako PMS ovláda váš život

Ak sa snažíme príznaky PMS ignorovať alebo prehliadať, môžu pre nás byť následky veľmi vyčerpávajúce – fyzické, emocionálne aj psychické.

1. Fyzická bolesť

Silné kŕče v bruchu, bolesti hlavy a extrémna únava spôsobené silným PMS môžu veľmi sťažiť vykonávanie každodenných činností. Jednoduché úkony, ako je chodenie do práce, cvičenie alebo domáce práce, sa stávajú náročnými prekážkami. Pretrvávajúce nepríjemné pocity a bolesti môžu narušiť spánkový režim a viesť k nedostatku spánku, čo len zhoršuje fyzickú a emocionálnu záťaž. 

Tieto príznaky zhoršujú schopnosť sústrediť sa a dosahovať dobré výsledky v práci alebo v škole. Bolesť a vyčerpanie môžu viesť k nižšej produktivite, nedodržiavaniu termínov alebo dokonca absencii. To môže mať vplyv na rozvoj kariéry, študijné výsledky a celkovú spokojnosť s prácou alebo vzdelávaním

2. Emocionálna horská dráha

Výkyvy nálad a podráždenosť môžu narušiť vzťahy s rodinou, priateľmi a kolegami. Napríklad náhly výbuch hnevu kvôli maličkosti môže vyvolať konflikty a nedorozumenia s vaším náprotivkom a spôsobiť rozrušenie a zmätok. To môže viesť k pocitu osamelosti a ovplyvniť kvalitu sociálnych kontaktov, čo sťažuje udržiavanie zdravých vzťahov.

3. Poruchy duševnej rovnováhy

PMS môže mať negatívny vplyv na vaše duševné zdravie a zhoršiť existujúce stavy. Postupom času sa môže zhoršiť vaša celková duševná pohoda, čo ovplyvní vašu schopnosť nachádzať radosť zo života a zapájať sa do aktivít, ktoré vám prinášali uspokojenie. Môže byť ťažké udržiavať sociálne kontakty, čo môže spôsobovať problémy v intímnych vzťahoch.

Neriešený PMS môže tiež ovplyvniť, ako sa o seba staráte a ako dokážete uprednostňovať svoju pohodu. Intenzita fyzických a emocionálnych príznakov môže viesť k vyčerpaniu a neschopnosti zúčastňovať sa aktivít, ktoré prinášajú šťastie alebo poskytujú relaxáciu.

Ako prirodzene zmierniť príznaky PMS

Na zmiernenie PMS existujú niektoré prírodné riešenia, ktoré môžu priniesť úľavu a podporiť rovnováhu organizmu v tomto búrlivom období. Vďaka týmto jednoduchým úpravám životného štýlu môže byť život oveľa vyrovnanejší a príjemnejší.

Pravidelná fyzická aktivita dokáže na zmiernenie príznakov PMS zázraky. Cvičenie uvoľňuje endorfíny, ktoré zlepšujú náladu a pomáhajú znižovať stres. Či už sa jedná o aeróbne cvičenie, posilňovanie alebo napríklad rýchlu prechádzku!

Rutina, ktorá prinesie uvoľnenie pred spaním a 7-9 hodín kvalitného spánku môžu pomôcť zmierniť únavu a výkyvy nálad spojené s PMS. Tiež pomôžu znížiť stres, ktorý je ďalšou vecou, ktorá zhoršuje dni pred menštruáciou. Dôležité je upokojiť myseľ a nájsť vhodnú techniku na odbúranie stresu, napríklad meditáciu alebo dychové cvičenia.

Najúčinnejšie živiny proti príznakom PMS

Bolo zistené, že niektoré živiny majú na PMS priaznivé účinky a môžu pomôcť zmierniť problémy a podporiť pocit pohody v tomto období.

Napríklad svalové kŕče súvisia s nižšou hladinou horčíka v tele. Konzumácia tejto živiny, ktorá uvoľňuje svaly, môže pomôcť zmierniť kŕče a priniesť pohodlie.

Potraviny s vysokým obsahom vápnika, ako je listová zelenina, a potraviny s vitamínom B6, ako sú banány alebo cícer, môžu byť obzvlášť užitočné pri regulácii hormonálnej nerovnováhy a znižovaní výkyvov nálad, nadúvaní a únavy.

Emócie ako na hojdačke, ktoré sa môžu pri PMS objaviť, je dôležité zmierniť pomocou relaxačných techník a upokojujúcich byliniek, ako je medovka. Medovka sa tradične používa na zmiernenie stresu, pretože znižuje pocit úzkosti a podporuje relaxáciu. Je tiež skvelým doplnkom pri poruchách spánku.

Okrem toho existuje aj silné korenie, ktoré už možno mnohí majú vo svojich kuchynských skrinkách a ktoré prináša emocionálnu úľavu počas menštruačného cyklu. A je podložené vedeckými poznatkami!

Šafran, starodávny všeliek na rôzne ženské problémy vrátane príznakov PMS, preukázal sľubné účinky pri zmierňovaní výkyvov nálad. Nedávne štúdie** skúmali jeho účinky na ženy trpiace silnými výkyvmi nálad a priniesli povzbudivé výsledky.

V jednej klinickej štúdii** ženy zaznamenali 15% zníženie výkyvov nálad už po 1* mesiaci užívania. 

V samostatnej štúdii** sa u 76 % žien po 2* menštruačných cykloch znížila intenzita nepríjemných pocitov pri menštruácii o neuveriteľných 50* % a 60 % žien zaznamenalo zníženie pocitu skleslosti o 50* %.

PMS Redux graf

Tieto zistenia zdôrazňujú potenciál šafranu ako prírodného prostriedku na zvládanie výkyvov nálad a zníženie závažnosti príznakov PMS. Dlhá história tradičného užívania šafranu a pozitívne výsledky týchto štúdií dávajú nádej tým, ktorí potrebujú úľavu počas náročných týždňov menštruačného cyklu.

Nina si týždeň pred menštruáciou len ťažko užívala života!

„Niekoľko dní, niekedy aj týždeň pred menštruáciou som mala pocit, že nado mnou visí temný mrak. Mala som stále zlú náladu, hádala som sa s manželom kvôli každej maličkosti, ktorá mi vadila alebo ma rozčuľovala.

Veľa dní som bola smutná zo samotného života, len ťažko som sa sústredila na prácu a na schôdzkach som sa uzatvárala do seba. Moja produktivita klesla natoľko, že si môj šéf všimol, že niečo nie je v poriadku. Bolo mi tak trápne!

Bolo to, akoby som bola väzňom vo svojej vlastnej hlave a nebola som schopná jasne myslieť. Všetky tie nepokojné noci mi vôbec nepomáhali. Každých pár hodín som sa budila s príšernými bolesťami hlavy, a to aj za tých lepších nocí. Väčšinou som sa prevaľovala, kým toho manžel nemal dosť a nepresunul sa spať na pohovku.

Keď sa konečne dostavila menštruácia, priniesla nové výzvy. Čakali ma neznesiteľné kŕče, po ktorých som sa cítila slabá a nemohla som ani vstať z postele. Zdalo sa, že moje telo je odhodlané zabrániť mi žiť život, aký som chcela.

Tak zúfalo som hľadala riešenie!“

Nina: „Odporúčanie, ktoré mi zmenilo život!“ 

„Po nespočetnom hľadaní na Googli som začala skúmať doplnky stravy a objavila som množstvo zložiek, ktoré by mi mohli pomôcť. Pri hľadaní správneho prípravku ma znepokojilo, že ani jeden produkt neobsahoval všetky zložky, ktoré som potrebovala pre všetky moje príznaky. Naozaj som nechcela každý deň užívať toľko rôznych tabletiek!

Bolo pre mňa dôležité nájsť produkt s horčíkom, medovkou a šafranom, pretože tieto živiny preukázateľne pomáhajú pri príznakoch, ktoré som prežívala. Preto som bola naozaj vďačná, keď mi kamarátka povedala o PMS Redux.

Akonáhle som sa pozrela na zloženie, zistila som, že obsahuje veci, ktoré som chcela, a ešte mnoho ďalších, o ktorých som predtým ani nevedela. A stačilo užívať len jednu kapsulu denne!

Bola to jednoduchá zmena a už v druhom cykle som začala pociťovať pozitívne zmeny. Bola som pokojnejšia, šťastnejšia a konečne som mohla celú noc spať. A keď mi začala menštruácia, kŕče už neboli také hrozné ako predtým!

Konečne som sa zbavila príznakov PMS, ktoré tak dlho obmedzovali môj život. Postupom času som sa opäť začala stýkať s priateľmi, mala som dostatok energie, aby som zvládla všetky svoje pracovné povinnosti počas týždňa, a čo je najdôležitejšie, môj manžel už nemusel znášať hádky kvôli tomu, že spí na pohovke!

Temné mraky nado mnou sa rozplynuli a ja akoby som dostala druhú šancu na život. To všetko vďaka PMS Redux!“

PMS Redux – prípravok so správnymi živinami pre ženy

Teraz je čas prevziať kontrolu nad príznakmi PMS a uľahčiť si život ako nikdy predtým. Predstavujeme PMS Redux, univerzálny prípravok pre ženy určený na zmiernenie nepríjemných pocitov a podporu pohody pred a počas tohto obdobia mesiaca.

Vďaka jedinečnému zloženiu obsahujúcemu 12 základných živín, o ktorých je známe, že zmierňujú príznaky PMS, ponúka PMS Redux pohodlný a účinný spôsob, ako zvládať výkyvy nálad, únavu a poruchy spánku.

Neuveriteľná synergia zložiek podporuje zdravú hormonálnu rovnováhu a poskytuje emocionálnu a duševnú podporu v dňoch pred menštruáciou. Zloženie je ďalej obohatené o Safr'InsideTM, patentovanú formu extraktu zo šafranu, ktorá je preukázateľne 10x účinnejšia v porovnaní s inými produktmi obsahujúcimi šafran!

Pre pohodlné a bezstarostné dni počas celého cyklu!

Záruka kvality

Po obmedzenú dobu pre vás máme špeciálnu ponuku na PMS Redux, ktorú si nesmiete nechať ujsť!

Chápeme, že vyskúšať nový produkt môže byť skľučujúca, a preto ponúkam 30-dňovú záruku vrátenia peňazí. Využite túto príležitosť, ušetrite a zároveň investujte do svojej pohody!

*Účinky používania výrobku sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov popísaných na webových stránkach.

**Zdroje

Hosseinzadeh H, Nassiri-Asl M. Avicenna (Ibn Sina) na Canon medicína a saffron (Crocus sativus): a review. Phytother Res. 2013 Apr;27(4):475-83. doi: 10.1002/ptr.4784. Epub 2012 Jul 20. PMID: 22815242 

Pirdadeh Beiranvand, et al. J. Integr. Med. (2015), http://dx.doi.org/10.1016/j.eujim.2015.06.003 

Agha-Hosseini, M., Kashani, L., Aleyaseen, A., Ghoreishi, A., Rahmanpour, H., Zarrinara, A. R., & Akhondzadeh, S. (2008). Crocus sativus L. (saffron) v posudzovaní predmenštruačného syndrómu: dvojité blind, randomised a placebo-controlled trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, 115(4), 515-519. https://doi.org/10.1111/j.1471-0528.2007.01652.x 

Chumpalova, Petranka, et al. "Prevalencia a klinický obrázok predmenštruačného syndrómu v ženách z Bulgaria." Annals of General Psychiatry, vol. 19, 2020, https://doi.org/10.1186/s12991-019-0255-1. Accessed 14 Jul. 2023. 

Parazzín F, Di Martino M, Pellegrino P. Magnézium v gynecologickej práci: a literature revyhliadka. Magnes Res. 1. februára 2017;30(1):1-7. Angličtina. doi: 10.1684/mrh.2017.0419. PMID: 28392498. 

Produkty pre Vás