Nový riskantný trend: pravda o injekciách na chudnutie

Na celom svete sa presadzuje netradičný trend chudnutia: používanie injekcií na chudnutie, ktoré fungujú na základe kontroly chuti do jedla. Tento vývoj otvára Pandorinu skrinku etických a medicínskych dilem vrátane obáv o dlhodobý vplyv na zdravie spotrebiteľov.

Tento trend sa najprv objavil v USA, ale zaujal už aj európsku verejnosť, kde sú tieto metódy čoraz dostupnejšie. Pozrime sa bližšie na túto módnu vlnu chudnutia a jej možné úskalia.

Tehtnica

Hľadanie najnovšej posadnutosti celebritami pri chudnutí

Trend injekcií na chudnutie získava v médiách na popularite, najmä medzi celebritami.

Správanie používateľov internetu potvrdzuje, že ide o skutočne trendovú tému, pričom niektoré z najznámejších produktov zaznamenali len za posledný mesiac milióny vyhľadávaní v službách Google a TikTok.

Pre bežného človeka môže byť cesta k chudnutiu náročná, plná prekážok a výziev, ktoré sa často zdajú neprekonateľné. Tradičné metódy chudnutia, ako sú diéty a cvičenie, si môžu vyžadovať veľa odhodlania, disciplíny a trpezlivosti, vďaka čomu je cesta k zdravšej váhe náročným bojom.

Naopak, ponuka rýchleho a jednoduchého riešenia - prísľub, že schudnete pomocou jednoduchej injekcie - sa môže zdať mimoriadne lákavá.

Zázračné riešenie?

Slávne osobnosti nás síce ohromujú svojou zdanlivo ľahkou postavou a krásou, ale v zákulisí sa o ich dokonalý vzhľad stará celý tím odborníkov - osobných trénerov, dietológov, kuchárov a ďalších.

Bežní ľudia zvyčajne nemajú osobný tím, ktorý by sa staral o ich zdravie a kondíciu. Takže keď sa objaví návrh na zdanlivo zázračné riešenie, napríklad injekcia, ktorá by mohla znížiť našu nadváhu, môže sa to zdať ako zlaté riešenie na úspech.

Ako pri každej výstrelku na chudnutie je však veľmi dôležité pozrieť sa ďalej než len na zázraky a dozvedieť sa o obmedzeniach a možných dlhodobých účinkoch na zdravie.

Skryté nebezpečenstvá v pozadí nadšenia

Injekcie na chudnutie fungujú tak, že pomáhajú telu produkovať inzulín, ktorý pomáha udržiavať vyrovnanú hladinu cukru v krvi. Okrem toho môžu pomôcť regulovať chuť do jedla a udržiavať kalorický deficit, čo vedie k úbytku hmotnosti.

Určite to však nie je bez rizika. Tieto výrobky sú na trhu pomerne nové a nebol na nich vykonaný dostatočný výskum, takže ešte nemusíme poznať všetky možné dôsledky. Pozrime sa však na niektoré potenciálne červené karty:

  • neznáme dlhodobé zdravotné následky, ktoré sa ukážu až po niekoľkých rokoch, keď budú injekcie na chudnutie na trhu,
  • liečba môže byť drahá, pričom cena mesačnej zásoby je štvorciferná,
  • časté nežiaduce vedľajšie účinky, ako sú nevoľnosť, hnačka, vracanie, zápcha, bolesť žalúdka,
  • vážne zdravotné problémy, ako je zápal pankreasu a žlčníka alebo problémy s obličkami a štítnou žľazou,
  • invazívny postup, pri ktorom sa injekcie podávajú každý týždeň alebo dokonca každý deň,
  • sú určené na doživotné užívanie - keď ich užívateľ prestane užívať, všetka hmotnosť sa vráti späť.

Je jasné, že existuje niekoľko závažných nevýhod, ako sú náklady, dostupnosť, znepokojujúce vedľajšie účinky... Môžu iné, menej invazívne a prirodzené alternatívy pomôcť ľuďom schudnúť trvalejšie a účinnejšie bez nevoľnosti?

Ako regulácia hladiny cukru v krvi ovplyvňuje hmotnosť

Glukóza je hlavným zdrojom energie v tele, ktorý je regulovaný hormónom inzulínom. Niektoré potraviny, ako sú sacharidy a cukor, môžu príliš zvýšiť hladinu cukru v krvi, čo vedie k výkyvom hladiny cukru v krvi, ktoré môžu spôsobiť, že telo produkuje nadmerné množstvo inzulínu.

Sladkor

Výsledkom je náhly pokles hladiny cukru v krvi, známy aj ako "cukrový kolaps". To môže zvýšiť chuť na sladké a uväzniť nás v nekonečnom cykle nestabilnej hladiny cukru v krvi a nekonečného občerstvovania.

Pre ľudí, ktorí často pociťujú hlad medzi jedlami alebo majú pocit, že po jedle potrebujú rýchlo ďalšie občerstvenie, môže byť sledovanie hladiny glukózy v krvi rozhodujúcim krokom pri chudnutí. Našťastie existujú prirodzené spôsoby regulácie hladiny glukózy, ktoré majú pozitívny vplyv aj na chudnutie a reguláciu hmotnosti.

Medzi prirodzené spôsoby udržiavania vyrovnanej hladiny cukru v krvi patria napr:

  • vyváženejšia strava založená na zdravých tukoch, bielkovinách a vláknine,
  • obmedzenie príjmu sacharidov, najmä bielej múky a cukru,
  • pripravovať si zdravé a výživné občerstvenie vopred,
  • prísne dodržiavanie času jedla,
  • udržiavanie hydratácie a pitie vody pri každom jedle,
  • pravidelné cvičenie,
  • uprednostňovanie spánku a zvládanie stresu.

Dianina dilema s diétou: sú riešením injekcie na chudnutie?

Volám sa Diana a mám 40 rokov. Už roky bojujem so svojou váhou, ale minulý rok sa mi to naozaj vymklo spod kontroly. Práca bola veľmi stresujúca, moje deti mali veľa popoludňajších aktivít, na ktoré som ich musela voziť, potom ich ísť hľadať ... Bolo také jednoduché vziať si sendvič alebo čokoládovú tyčinku z automatu niekde po ceste. Uvedomovala som si, že moje maškrtenie je problém a pravdepodobne hlavná príčina môjho priberania, ale nevedela som sa bez neho zaobísť.

Keď som dosiahla svoju najvyššiu váhu v živote, bolo pre mňa nesmierne ťažké cítiť sa dobre vo svojej koži. Pomaly som sa začala snažiť zaradiť do svojho týždňa trochu pohybu a jesť zdravšie potraviny, ale moja chuť na občerstvenie medzi jedlami bola veľmi silná. Začínala som sa cítiť zúfalo, keď som na internete začala vidieť fotografie všetkých tých celebrít, ktoré boli štíhlejšie ako kedykoľvek predtým. Ich tajomstvom má byť nová móda: zoštíhľujúce injekcie.

Zdravnica - pacientka

Rozhodla som sa, že sa na ne opýtam svojho lekára pri najbližšej kontrole, aby som zistila, či sú pre mňa dobrou voľbou. Trpezlivo mi vysvetlila súvislosti medzi nárastom hmotnosti a hladinou cukru v krvi. Moje návyky pri maškrtení boli dobrým ukazovateľom toho, že za moje problémy s hmotnosťou môže byť skutočne zodpovedný cukor v krvi.

Lekárka bola skeptická k tomu, že injekcie na chudnutie sú pre mňa dobrou voľbou, a vyjadrila obavy z rôznych vedľajších účinkov, ktoré by mohli mať, ako sú tráviace problémy, nevoľnosť a dokonca aj vážnejšie komplikácie. Ďalším dôležitým aspektom, ktorý chcela, aby som zvážil, bolo, že ich budem musieť používať doživotne; akonáhle ich prestanem používať, priberiem všetku váhu späť.

Rozhodne som sa nechcel k niečomu takému zaviazať. Existuje však nejaká alternatíva?

„Odporúčanie, ktoré ma priviedlo na správnu cestu“ 

Môj lekár mi láskavo dal niekoľko návrhov, ako lepšie kontrolovať chuť do jedla prirodzenou cestou. Povedala, že to bude vyžadovať určitú prácu, najmä pri plánovaní jedál, čo by mi mohlo pomôcť mať po ruke zdravšieobčerstvenie namiesto občerstvenia so sacharidmi.

Najviac ma zaujala špeciálna zložka, ktorú spomenula. Údajne by mohla pomôcť regulovať hladinu glukózy v krvi a v konečnom dôsledku pomôcť pri chudnutí. Je to prísada, ktorú mám vždy v špajzi, ale nikdy som si nemyslela, že by mohla mať zdravotné účinky... škorica!

Môj lekár mi tiež povedal, že existujú dva druhy škorice, ktoré sa najčastejšie používajú: čínska (Cassia) škorica a cejlónska (pravá) škorica. Upozornila, že čínska škorica je menej účinná a môže byť potenciálne nebezpečná pre pečeň. Navrhla mi, aby som sa poobzeral po kvalitnejšej cejlónskej škorici.

Hneď ako som prišla domov, urobila som si prieskum a zistila som, že hoci škoricu rada používam pri pečení, na to, aby mi skutočne pomohla pri mojich problémoch, by som musela denne skonzumovať asi 2 čajové lyžičky škorice. To je, samozrejme, veľa.

Našťastie som našla jednoduchší spôsob: úžasný výrobok, ktorý obsahoval správny druh škorice a ďalšie prospešné zložky a priniesol mi presne také výsledky, aké som potrebovala!

S pomočjo tega izdelka sem v nekaj mesecih izgubila 8* kg!“

Namiesto riskantnej a módnej možnosti som objavil spôsob, ako dosiahnuť udržateľné výsledky chudnutia pomocou účinných kapsúl na reguláciu glukózy. Mala som pocit, že injekcie na chudnutie sú príliš invazívne a sprevádza ich celý rad nepríjemných vedľajších účinkov. Chcela som niečo, čo by bolo oveľa viac kompatibilné s mojím každodenným životom a stále by prinášalo výsledky.

Tieto kapsule vynikali nielen preto, že boli praktické a ľahko sa používali, ale aj preto, že sa zdalo, že veľmi dobre spájajú prírodu a vedu. Pozorne som sa pozrela na kvalitu zložiek a dávkovanie. To všetko sa mi zdalo veľmi sľubné ... Našťastie som sa nesklamala!

Tieto kapsuly som používala pravidelne niekoľko mesiacov a rýchlo som si všimla, že pociťujem menšiu potrebu maškrtiť, čo mi výrazne uľahčilo dodržiavanie zdravších stravovacích návykov. Nedávno som s radosťou zistila, že sa mi podarilo schudnúť 8* kg! S istotou môžem povedať, že ich hodlám používať aj naďalej a s radosťou ich odporúčam každému, kto by mohol bojovať s podobnými problémami!

Spoznajte GlucoLux – špičkový produkt na reguláciu hladiny cukru v krvi

GlucoLux je účinný výživový doplnok na reguláciu glukózy, ktorý je poháňaný mimoriadne účinnými prírodnými zložkami!

Tento revolučný produkt znižuje chuť na sladké a uľahčuje chudnutie. Podporuje tiež zdravú hladinu cukru v krvi, znižuje výkyvy glukózy po jedle a znižuje hladinu glukózy v krvi nalačno až o 25* %.

Základom nášho účinného produktu je cejlónska škorica (Cinnamomum verum). Vedecky bolo preukázané, že škorica pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a znižuje hladinu glukózy nalačno až o 25* %.

GlucoLux - graf

Zloženie je obohatené o ďalšie účinné výťažky na prírodnej báze a patentované zložky. Napríklad senovka grécka a chróm pomáhajú udržiavať normálnu hladinu cukru v krvi. Obsahuje aj Gymnema sylvestre, drevnatú lianu, ktorá sa vyskytuje v Ázii, Afrike a Austrálii. Je známa svojimi mnohými zdravotnými účinkami - okrem iného pomáha znižovať chuť na cukor a potláča chuť do jedla.

ACTAMIDE®, patentovaný extrakt z čierneho korenia, ktorý má silný účinok a zvyšuje biologickú dostupnosť ostatných rastlinných zložiek až o 30* %!

Garancia kvality 

Len na obmedzený čas ponúkame špeciálnuzľavu na tento úžasný produkt na reguláciu glukózy, ktorý vám pomôže znížiť chuť na jedlo a schudnúť.

Sme si takí istí účinnosťou GlucoLuxu, že vám ponúkame 30-dňovú záruku vrátenia peňazí!

Poponáhľajte sa, zásoby sú obmedzené!

*Účinky používania výrobku sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke.

Zdroje:

Safdar, Mahpara, et al. “Effect of Various Doses of Cinnamon on Blood Glucose in Diabetic Individuals.” Pakistan Journal of Nutrition, vol. 3, no. 5, 2004, pp. 268–272., https://doi.org/10.3923/pjn.2004.268.272.

Abraham, Klaus et al. “Toxicology and risk assessment of coumarin: focus on human data.” Molecular nutrition & food research vol. 54,2 (2010): 228-39. doi:10.1002/mnfr.200900281

Collins L, Costello RA. Glucagon-like Peptide-1 Receptor Agonists. [Updated 2023 Jan 13]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK551568/

Produkty pre Vás

HORMONÁLNA ROVNOVÁHA
-53%
Špeciálna cena 36,99 € Bežná cena 78,97 €
Zobraziť produkt

Mohlo by Vás zaujímať