Preťažená pečeň a ako ju prirodzene detoxikovať

Keď premýšlame o našom zdraví, pečeň nie je zvyčajne prvý orgán, ktorý nás napadne. Je to presne naopak, čo je tiež dôvod, prečo sú príznaky preťaženej pečene tak často prehliadané - aj keď by nemali. Existuje však účinný, ale prirodzený spôsob, ako udržať pečeň v najlepšej forme? Sme radi, že sa pýtate.

Ale skôr ako sa pustíme do toho AKO, pozrime sa na to PREČO...

image

Prečo je také dôležité starať sa o našu pečeň?

Pečeň je náš najväčší vnútorný orgán a je rovnako dôležitý ako naše srdce. Plní viac ako 500 životne dôležitých životných funkcií, čo znamená, že bez nich nemôžeme prežiť. So svojím zoznamom povinností je na druhom mieste za mozgom. Pečeň si môžeme predstaviť ako našu čističku, sklad, distribučné centrum a batériu v jednom.

Ako hlavný metabolický orgán je to tiež náš najdôležitejší orgán spaľujúci tuky, nehovoriac o našom primárnom detoxikačnom systéme, pretože štiepi tuky a vyplavuje toxíny. A je toho oveľa viac. Ale...

Len zdravá pečeň môže naozaj fungovať

Každodenný stres, nevyvážená strava, alkohol, fajčenie, nedostatok spánku alebo cvičenia a tiež dnešný životný štýlzaťažuje pečeň. A ak je pečeň preťažená, nemôže robiť svoju prácu správne.

V dôsledku toho nie je možné účinne odbúravať tuky a neutralizovať toxíny. A ak sa v nej hromadí príliš veľa tukov a toxínov rozpustných v tukoch, je možné, že vám hrozí ochorenie stukovatenej pečene.

Čas šliapnuť na brzdu! 

Hovoríte si, že skôr ako k tomu dôjde, musia existovať nejaké varovné signály, že? Existujú. Problém je v tom, že sú také obyčajné, že ich často prehliadneme

Ľudia s preťaženou pečeňou často zažívajú:

  • únava a podráždenosť
  • problémy s koncentráciou alebo pamäťou
  • nadváha, najmä v brušnej oblasti
  • suchá, svrbivá alebo všeobecne problematická pokožka
  • nadúvanie a zlé trávenie
  • zvýšené hladiny cholesterolu a triglyceridov
  • problémy pri chudnutí
  • nejaký druh zápalov spôsobený zvýšenou hladinou voľných radikálov

Našťastie existuje množstvo prírodných prostriedkov, ktoré pomáhajú zmierniť záťaž

Okrem vedenia zdravšieho životného štýlu, môžete pomúcť pečeni  bylinkami a inými rastlinami, u ktorých bolo preukázané, že podporujú detoxikáciu. Poďme sa pozrieť na niektoré z najúčinnejších.

  • Pestrec mariánsky

Poháňaný silybinom, hlavnou účinnou zložkou silymarínu, teda štandardizovaného extraktu zo semien pestreca mariánskeho. Ukázalo sa, že pestrec podporuje zdravie pečene a detoxikuje pečeň elimináciou toxínov. Ale jeho moc tu nekončí.
Pestrec mariánsky nielenže pomáha detoxikovať pečeň, ale tiež ju regeneruje a chráni pred poškodením, pretože podporuje syntézu bielkovín nevyhnutných pre správnu funkciu buniek a posilňuje bunečné steny pečene, aby sa zabránilo vstupu toxínov do bunky.

  • Artičoky

Vďaka svojím terapeutickým účinkom sa táto stredomorská rastlina už niekoľko storočí používa k podpore zdravia pečene. Ukázalo sa, že výťažky z artičokov pomáhajú detoxikovať, regenerovať a ochrániť pečeň pred škodlivými účinkami voľných radikálov. A to nie je všetko! Vďaka silnej antioxidačnej aktivite môže dokonca posilniť prirodzenú obranyschopnosť vášho tela.

  • Vitamín E

Vitamín E je jedným z najsilnejších antioxidantov neutralizujúcich voľné radikály. Chráni telo pred škodlivými účinkami voľných radikálov. Hrá dôležitú rolu pri ochrane pečeňových buniek pred poškodením.

  • Zázvor

Zázvor, ktorý podporuje trávenie, prispieva k normálnej funkcii črevného traktu, môže pomáhať zvládať zápalové reakcie a zvyšuje energiu a vitalitu,

  • Púpava

Púpava prispieva k normálnej činnosti pečene a tráviaceho traktu a chráni pred oxidačným stresom

  • Akáciová vláknina

Vláknina je tiež dôležitá pre zdravie pečene. Vo vode rozpustná vláknina z arabskej gumy viaže toxíny a cholesterol vylučovaný pečeňou počas detoxu a pomáha vyplavovať toxíny z vášho tela, takže nemajú šancu skončiť späť vo filtri, ktorým je vaša pečeň.

  • Čakanka

Čakanka, bohatá na prírodné antioxidanty, chráni vaše telo pred voľnými radikálmi. Výrazne znižuje oxidačný stres, pomáha predchádzať poškodeniu buniek (vrátane pečeňových buniek) a zlepšuje zdravie pečene. Nehovoriac tiež o podpore trávenia a chudnutia pri diéte.

  • Rozmarín

Toto voňavé, trvale zelené korenie je jednou z najstarších známych liečivých bylín, ktorá sa používa k niekoľkým rôznym terapeutickým účelom. Štúdie potvrdzujú, že pomáha podporovať pečeň, znižuje toxicitu niektorých chemických látok a podporuje hepatobiliárnu drenáž. Vďaka svojim silným antioxidačným vlastnostiam tiež podporuje imunitný systém.

Takže ich môžete hodiť do smoothie a máte hotovo?

Určite áno - ale so zanedbateľnými výsledkami. Ide o to, že aj keď sú tieto ingrediencie veľmi prospešné, nemusia sa do tela jednoducho vstrebávať. Vezmite si napríklad pestrec mariánsky. Pestrec mariánsky má vo svojej rastlinnej forme nízku biologickú dostupnosť, čo znamená, že ho vaše telo nemôže veľmi využívať, takže jeho účinky sú len málo patrné.
A tu prichádzajú na radu výživové doplnky. Väčšina doplnkov využíva pestrec mariánsky vo forme extraktu, pretože obsahuje oveľa väčšie množstvo aktívnych zložiek, čo výrazne zvyšuje jeho vplyv na zdravie pečene. Znamená to ale, že by ste museli kúpiť 6 rôznych doplnkov, aby ste dostali všetky vyššie uvedené prísady do extraktov.
A to je tá najlepšia časť: teraz môžete získať kombináciu dvoch produktov, ktoré obsahujú všetky tieto zložky – s ešte lepšou biologickou dostupnosťou a silnejšími účinkami ako iné podobné doplnky! 10x silnejší* aby sme byli úplne presní!

Balíček Hepafar Misia zdravá pečeň – s 10x silnejším účinkom*!

Balíček na 30-dňovú OČISTU PEČENE je navrhnutý tak, aby detoxikoval pečeň čo najefektívnejšie. Obsahuje revolučnú patentovanú formu pestreca mariánskeho (silybín) uzatvoreného vo fosfolipidoch. V tejto forme ich pečeň môže využiť až 10x efektívnejšie* – čo sa prejaví až 10x silnejšími detoxikačnými účinkami*!
A to je práve vďaka pestrecu mariánskemu a jeho pokročilej dávke fosfolipidov. Po pridaní extraktu z čierneho korenia a jeho obsahu piperínu sa absorpcia ostatných rastlinných extraktov zvýši až o 30 %*!
Ale tento balíček dokáže viac ako len detoxikáciu pečene. Akonáhle Hepafar Forte vyčistí pečeň od toxínov, vláknina v Hepafar Fibers si tieto toxíny prevezme a odstráni ich z vášho tela navždy! A to je zásadný krok v prevencii toxínov a ich návratu do pečene.

Detoxujte pečeň a telo - a osloboďte sa

S Hepafar balíčkom a jeho synergickou zmesou prírodných ingrediencií, ktoré:

  • detoxujú pečeň s 10x silnejšími účinkami*
  • regenerujú a posilňujú pečeň
  • vylučujú z tela toxíny navždy
  • poskytujú maximálne výhody pomocou 2 revolučných formulí

*Účinky po použití produktu sa môžu líšiť u každého používateľa a môžu sa odlišovať od účinkov popísaných na webovej stránke. Naše produkty nie sú určené na prevenciu alebo liečbu akéhokoľvek ochorenia alebo vážnej choroby.

Produkty pre Vás

DETOX & OCHRANA PEČENE
-54%
Špeciálna cena 24,99 € Bežná cena 53,99 €
Zobraziť produkt
DETOXIKÁCIA A OCHRANA PEČENE
-59%
Špeciálna cena 33,99 € Bežná cena 81,99 €
Zobraziť produkt