Prečo v zime priberáme a ako tomu zabrániť?

Ak ste ešte nepocítili zimné priberanie, je čas, zima ešte neskončila! Áno, zimné priberanie je realita!

image

Vedeli ste, že existuje vedecké vysvetlenie zimného priberania?

Existuje hneď niekoľko dôvodov prečo v zime priberáme:

Dôvod č. 1 - pripravujeme sa na „hibernáciu“

Pokojné zimné večery v pohodlí domu, na gauči, s šálkou horúcej čokolády ... sú dôkazom toho, že nielen medvede, ale aj ľudia prečkávajú zimu svojím spôsobom. Inštinktívna tendencia schovávať sa pred chladom je tiež jedným z možných dôvodov, prečo v zime zhromažďujeme kilogramy.

Vedci vypočítali, že počas zimy denne spálime približne 200 kalórií. 

Dôvod č. 2 - nedostatok denného svetla

V zime prichádzame do styku s menším množstvom slnečného žiarenia. Nedostatok prirodzeného svetla môže ovplyvniť hormonálnu syntézu a môže spôsobiť dočasnú nerovnováhu. Hladina hormónu melatonínu, hormónu, ktorý riadi spánkový cyklus, sa zvyšuje v zime, spôsobuje ospalosť a zvýšenú chuť do jedla.

Dôvod č. 3 - menej fyzickej aktivity

Ak nie ste milovníkom zimných športov, potom v zime určite nemáte veľa pohybu. Chladné počasie spôsobuje, že častejšie využívame pohodlie domova.

Čo robiť, ak sa nemôžeme zbaviť nahromadených kíl počas zimy?

  1. Nestresujte sa, získali ste pár kíl navyše, nejde o katastrofu. S minimálnym úsilím sa ich zbavíte, ale ak budete v strese, bude to oveľa náročnejšie.
  2. Vyvarujte sa extrémnemu prejedaniu - strava, ktorá vo veľkom obmedzuje výživu a príjem potrebných živín, vám spôsobí viac škody ako úžitku a chudnutie nebude udržateľné.
  3. Vyberajte si potraviny podľa zloženia - napríklad výrobky s nízkym obsahom tuku sú zahrnuté v tejto kategórii, alebo produkty bohaté na vitamíny a minerály.
  4. Snažte sa aspoň o trochu pohybu - pomaly vytiahnite päty z domu, vyberte sa na prechádzku, vyšlapte si to na neďaleký kopec a uvidíte, že to nebude také hrozné.
  5. Zrýchlite proces chudnutia a udržte si požadovanú váhu s pomocou prírodných výživových doplnkov.

Balíček Misia ploché bruško je ideálny na zbavenie sa lenivosti a nadbytočných kíl. Waterout vám pomôže eliminovať nadbytočnú vodu a toxíny, takže váš úbytok hmotnosti bude rýchlejší a intenzívnejší. Hepafar Forte vám pomôže detoxikovať a regenerovať pečeň tak, aby bola maximálne pripravená na metabolizovanie (spaľovania) tukov.

 

Produkty pre Vás