5 dôvodov, prečo je nadbytok estrogénu problém

Sme obklopení chemikáliami, ktoré narušujú hormonálnu rovnováhu. Poukazuje na to stále viac štúdií. Jedným z prvých účinkov dominancie estrogénu v tele je nárast telesnej hmotnosti, najmä na bokoch, stehnách a zadku. Čo môžete urobiť?

image

Nadbytok estrogénu vo vašom tele vás ovplyvňuje najmenej piatimi spôsobmi:

1) Znižuje hladinu štítnej žľazy, čím spomaľuje metabolizmus a spaľovanie kalórií

Estrogén zvyšuje produkciu špecifických proteínov (tyroxín viažúci globulín), ktoré sa viažu a deaktivujú hormóny štítnej žľazy, ktoré regulujú rýchlosť metabolizmu. To znamená, že metabolizmus a spaľovanie kalórií sú spomalené.

Za normálnych okolností to nie je problém, ak nie je estrogén príliš vysoký, pretože telo ovuluje. Ukládanie tukov sa zvyšuje na niekoľko dní, takže telo má dostatok energie pre rast plodu v prípade tehotenstva.

2) Ukladá tuk v tele

Ako už bolo uvedené, metabolizmus sa spomaľuje a zároveň zvyšuje ukladanie tuku. Ak hladina estrogénu v tele zostane zvýšená a nie je dostatok hormónu progesterónu, ktorý vyvažuje pôsobenie estrogénu, vedie to k začarovanému cyklu. Prečo? Pretože tukové bunky tiež uvoľňujú estrogén a stimulujú hromadenie nadbytočných kilogramov.

3) Zadržuje vodu v tele

Každá žena, ktorá kedy mala menštruáciu, vie všetko o nadúvaní. To je ďalšia nepríjemná vec, ktorú je možné pripísať estrogénu. Zadržiavaním vody sa telo uisťuje, že existuje dostatok látok pre zhustenie sliznice maternice, v ktorej bude vajíčko potenciálne oplodnené.

Keď je aktivita estrogénu vysoká, ženy vypadajú nafúknuté a plnšie a ťažko si obliekajú svoje obľúbené nohavice alebo sukňu. Nie je to niečo, po čom túžite.

4) Zvyšuje chuť do jedla

Ďalšou vecou, ktorú si väčšina premenštruačných žien všimne, je neodolateľná túžba po mastných a sladkých jedlách. To súvisí s naším prirodzeným inštinktom pre reprodukciu, pretože tieto ďalšie kalórie je možné ukladať pre tehotenstvo a neskôr pre dojčenie.

5) Problémy so spánkom

Ukázalo sa, že nedostatok spánku súvisí s priberaním alebo problémami s chudnutím. Podľa Americkej spánkovej nadácie (American Sleep Foundation) má až 67 % žien problémy so spánkom niekoľko nocí v týždni. To je do značnej miery spojené s nerovnováhou pohlavných hormónov.

Najčastejšie je spojená s rýchlym poklesom „spiaceho“ hormónu progesterónu tesne pred nástupom menštruácie, vysvetľuje Kathryn Lee, špecialista na spanie na Kalifornskej univerzite. To znamená, že v našich telách je tiež viac estrogénu, ktorý funguje ako doplnok energie. Problémy so spaním sú nevyhnutné.

Ako môžete vyrovnať svoj estrogén a schudnúť?

Chemikáliám, ktoré pôsobia v našom tele ako estrogén, sa nedá vyhnúť. Sú v pitnej vode, jedle, kozmetike, čistiacich prostriedkoch, dokonca aj v nábytku… Čo všakmôžeme urobiť, je to, že zabezpečíme, aby sa z tela nadbytočný estrogén vylučoval. S týmto cieľom sme navrhli EstroLux, jedinečný prírodný produkt bez pridania hormónov, ktorý pomáha vylučovať prebytočný estrogén z tela.

EstroLux vyrovnáva hladinu hormónov a zabraňuje prirodzenému hromadeniu estrogénu vďaka kombinácii: medovky, chaluhy bublinatej, rozmarínu, chlorely, brokolice a vitamínu B6

Vyskúšajte ho v kombinácii s naším najúspešnejším produktom na odvodnenie organizmu. Táto kombinácia odstráni nadbytočný estrogén, vyplaví toxíny a zadržiavanú vodu a eliminuje nadúvanie vyvolané hormónmi!

Produkty pre Vás

CHUDNUTIE
-50%
Špeciálna cena 29,99 € Bežná cena 59,99 €
Zobraziť produkt
HORMONÁLNA ROVNOVÁHA
-50%
Špeciálna cena 23,99 € Bežná cena 47,99 €
Zobraziť produkt