Keď mi kamarátka povedala o svojom zvláštnom každodennom rituáli, myslela som si, že je šialená. O niekoľko týždňov neskôr som schudla 10* kíl, prekonala únavu a vrátila sa do života - vo veku 45 rokov.

image

Ak súhlasíte, zdvihnite ruku:

Bol pondelok ráno, vstala som z postele a cítila som sa vyčerpaná ako nikdy.

Pozrela som sa na seba do zrkadla a nepáčilo sa mi, čo som videla: 45-ročná žena s nadváhou, na ktorej boli viditeľné známky starnutia a únavy, s výrazným bruchom a suchou,svrbiacou pokožkou.

„Čo sa stalo, že vyzerám takto?“ Pomyslela som si.

Okrem nepríjemného brušného tuku bolo moje telo neustále unavené a slabé bez akéhokoľvek dôvodu, ktorý by som pochopila. Keď som dosiahla štyridsiatku, mala som pocit, že ma celé telo jednoducho vzdalo.

Všetky moje problémy - nadváha, únava, podráždenosť, problematická pleť - prišli v rovnakom čase, akoby sa proti mne sprisahali. V to ráno som bola emocionálne a fyzicky rozhádzaná a želala som si, aby som sa mohla vrátiť do svojich dvadsiatich rokov, keď sa všetko zdalo také jednoduché.

image

Dobrý deň, volám sa Petra Kohlerová. Mám 45 rokov a v tomto článku by som sa s vami chcela podeliť o to, ako ma jedno bolestivé zistenie priviedlo k tomu, že som za pár týždňov schudla viac ako 10 kíl tuku bez drastických diét alebo intenzívneho cvičenia.

Po rokoch skúšania nespočetných zbytočných diét a nutnosti piť kávu za kávou, aby som počas dňa nezaspala, som urobila nečakaný objav, vďaka ktorému som sa cítila ako úplne iná žena.

Zistila som, že takmer všetky moje problémy - únava a podráždenosť, tuk na bruchu, suchá pokožka - súvisia s jedným prehliadaným orgánom. Pečeň je zodpovedná za viac ako 500 funkcií v tele vrátane odstraňovania toxínov a spaľovania tukov, ale len zriedkavo sa jej venuje pozornosť, ktorú si zaslúži.

Keď je pečeň zahltená toxínmi, môže to mať rôzny vplyv na naše zdravie: môžeme pociťovať neustálu únavu, bojovať s priberaním na váhe, najmä v oblasti brucha, môžeme mať suchú, svrbiacu alebo celkovo problematickú pokožku a dokonca môžeme mať zvýšenú hladinu cholesterolu a triglyceridov. Podľa výživovej poradkyne mojej kamarátky má 25 % Európanov preťaženú pečeň** a mnohí si to ani neuvedomujú. 

Našťastie som objavila jednoduchý trik, ktorý môže každý zaradiť do svojej každodennej rutiny, aby podporil tento výkonný orgán a zlepšil svoj život v každom veku. Keď som prvýkrát počula o tomto zdravotnom tipe, bola som veľmi skeptická, pretože som už vyskúšala veľa vecí bez väčšieho úspechu. 

Ale po zaradení tohto návyku do každodennej rutiny každý deň počas niekoľkých týždňov som si všimla obrovský nárast energie a zrazu sa mi oveľa ľahšie chudlo. Vďaka tomuto novému návyku som schudla viac ako 10* kilogramov tvrdohlavého tuku a s hrdosťou môžem povedať, že sa teraz cítim živšia, silnejšia a sústredenejšia ako po desaťročiach. 

Ak to tak dobre fungovalo u mňa, verím, že to môže pomôcť aj iným ženám, ktoré sú unavené z pocitu nespokojnosti s tým, ako vyzerajú, sú vyčerpané a bez motivácie. Trik, o ktorý sa s vami teraz podelím, možno nie je pre vás, ale verte mi; stojí za to sa naň pozrieť.

Deň, keď som si uvedomila, že sa musím vrátiť k svojmu životu

image

Sama seba by som označila za obyčajnú ženu. Mám skvelú prácu, skvelého manžela a dve dcéry, ktoré milujem nadovšetko. Mám všetko, čo potrebujem, aby som bola šťastná.


Napriek tomu sa vo mne z času na čas ozve nepríjemný hlas, ktorý mi hovorí, že som príliš tučná, príliš lenivá a nie dosť zdravá. Nenávidím ten hlas, ale zároveň viem, že odráža niečo, čo je aspoň čiastočne pravda.


Až do tridsiatky som bola v najlepšej forme: ploché brucho, skvelá pleť, vyžarovala som energiu - bez toho, aby som sa príliš snažila.


Ale po narodení mojej druhej dcéry Emílie sa niečo zmenilo. Začala som priberať a nemohla som sa toho zbaviť, nech som sa snažila akokoľvek.

Zároveň mi došla energia. Od chvíle, keď som sa zobudila, až po chvíľu, keď som išla spať, som sa cítila vyčerpaná. Jediné, čo ma udržiavalo pri vedomí, boli nespočetné šálky kávy, ktoré som si každý deň vypila.


Cítila som sa uväznená v začarovanom kruhu priberania na váhe, problémov so spánkom a vyčerpania: boj s mojou váhou ma nútil cítiť sa skleslo, čo ma viedlo k tomu, že som sa utíšila jedlom, ktoré som nemala jesť, čo viedlo k ešte väčšiemu priberaniu.

V ten pochmúrny deň som sa rozhodla, že už toho mám dosť. Musela som niečo urobiť, aby som zmenila svoj život.

Prečo sú riešenia na chudnutie často zbytočné: bolestivá pravda, ktorú pred vami skrývajú diétne značky

image

Ak sa snažíte schudnúť, viete rovnako dobre ako ja, že na internete sú k dispozícii stovky takzvaných „zázračných riešení“.


Sľubujú, že za dva týždne schudnete 20 kíl, a to všetko pri každodennej konzumácii chutných jedál a bez návštevy posilňovne.


Netreba dodávať, že väčšina týchto "riešení" nefunguje, ale aj ja som týmto prázdnym sľubom naletela. Pri svojich pokusoch schudnúť a zlepšiť si zdravie som vyskúšala desiatky populárnych riešení.


Vyskúšala som keto, vegánsku, nízkosacharidovú, Dukanovu a Atkinsovu diétu a mnoho ďalších. Začala som behať trikrát týždenne a vynechávať jedlá pomocou prerušovaného pôstu, aby som znížila svoj kalorický príjem pomocou aplikácie na sledovanie.


Ale zakaždým to bolo rovnaké: v priebehu 2-3 týždňov som schudla niekoľko kíl, ale v nasledujúcich týždňoch som opäť pribrala. Známy jojo efekt, o ktorom všetci hovoria a ktorý ste pravdepodobne zažili aj vy.


Veľkým problémom týchtodiét a riešení na chudnutie je, že nie sú určené na dlhodobé udržanie. Po čase sa vaše telo nabaží drastických obmedzení v jedle.

V mojom prípade sa po niekoľkých týždňoch prísnej diéty začali objavovať neodolateľné chute na jedlo. Čo je horšie: trpela som nevoľnosťou a bolesťami hlavy, cítila som sa slabá a úprimne povedané, vôbec som sa necítila šťastnejšia, práve naopak.


Takže áno, je možné krátkodobo schudnúť pomocou produktov na chudnutie, ktoré sľubujú rýchle výsledky alebo rýchle diéty. Bohužiaľ, výsledky môže byť ťažké udržať a nemusia mať najlepší vplyv na naše zdravie a úroveň energie.

Aký zmysel má schudnúť 15 kíl, keď sa cítite slabí a máte zlú náladu? Nemá to zmysel. 

Jedného dňa, keď som sa delila o svoje frustrácie s kamarátkou, ktorú som stretla na joge, som sa dozvedela niečo naozaj nečakané. 

Niečo, čo sa ukázalo ako "cheat code" na zlepšenie môjho zdravia a čo by veľmi dobre mohlo zlepšiť aj to vaše. Ak vám to, čo vám teraz poviem, znie zvláštne, verte mi, je to veľmi účinné.

Zistila som, že takmer všetky moje zdravotné problémy súvisia s týmto prehliadaným orgánom.

image

Moja priateľka z jogy mi vysvetlila, že aj ona sa ešte nedávno cítila neustále unavená, lenivá a bojovala so svojou váhou. „Ako si sa dostala z tohto začarovaného kruhu?“ Spýtala som sa.


Odpovedala:


„Navštívila som odborníčku na výživu. Povedala mi, že všetky tieto problémy - nadváha, únava, zlá nálada, suchá pokožka - sú často spôsobené preťaženou pečeňou. Je to málo známy problém, ktorý postihuje každého štvrtého Európana!**.“


Keď to povedala, zdvihla som obočie.

„Viem, že je to zvláštne, ale keď pochopíš, ako funguje pečeň, pochopíš, prečo sa všetky tieto problémy objavujú v rovnakom čase. Pečeň je jedným z najdôležitejších orgánov v našom tele a plní viac ako 500 funkcií.

Keď je schopná pracovať tak, ako má, odstraňuje z tela toxíny, prispieva k normálnemu tráveniu, reguluje aminokyseliny, spracováva glukózu a mnoho ďalšieho. 

Keď je však v dôsledku nášho nezdravého životného štýlu zahltená toxínmi, prestáva byť schopná správne čistiť naše telo a nie je schopná spracovávať živiny a tuky, čo môže drasticky spomaliť náš metabolizmus a prípadne viesť k vážnejším zdravotným problémom. Pečeň nebolí, takže nemusíme vedieť, že máme problém, ale môžeme si všimnúť únavu, nadváhu (najmä v oblasti brucha), problematickú pokožku, zvýšenú hladinu cholesterolu a triglyceridov a ťažkosti s chudnutím.

Nikdy predtým som nepočula o „preťaženej pečeni“. Nechápala som, ako môže mať takýto orgán taký významný vplyv na náš každodenný život. Keďže som sa však chcela dozvedieť viac, spýtala som sa jej, ako svoj problém vyriešila. 

„To je presne tá otázka, ktorú som položila odborníčke na výživu. Povedala mi, že kľúčom k podpore pečene a k tomu, aby mohla fungovať tak, ako má, je pomôcť jej detoxikácii. 

Účinným spôsobom, ako to urobiť, je prírodná zložka s názvom pestrec mariánsky. Bolo preukázané, že silybín, hlavná účinná látka v extrakte z pestreca mariánskeho, podporuje zdravie pečene a detoxikuje ju odplavovaním toxínov. Tým však jeho sila nekončí. 

Pomáha ju aj regenerovať a chrániť pred poškodením, pretože podporuje syntézu bielkovín potrebných pre správne fungovanie buniek a posilňuje steny pečeňových buniek, aby sa zabránilo prenikaniu toxínov. 

A existujú aj ďalšie prírodné výťažky a niektoré vitamíny, ktoré môžu pomôcť podporiť pečeň: artičoka, púpava, zázvor a mnohé ďalšie!

Ďalej vysvetlila, ako sa jej podarilo podporiť pečeň pomocou dvoch produktov na prírodnej báze, ktoré jej odporučila jej odborníčka na výživu.

image

„Chceš mi povedať, že všetky moje problémy sa dajú vyriešiť použitím doplnku obsahujúceho tieto zložky?“ Opýtala som sa skepticky.


„No, nie je to také jednoduché,“ povedala.

„Mohla by si - ale so zanedbateľnými výsledkami. Ide o to, že hoci sú tieto zložky veľmi prospešné, nemusia sa do tela ľahko vstrebávať. Vezmime si napríklad pestrec mariánsky. V rastlinnej forme má pestrec mariánsky zlú biologickú dostupnosť, čo znamená, že vaše telo ho nedokáže využiť vo veľkej miere, takže jeho účinky sú sotva badateľné.“ 

„Ako teda môžem získať všetky výhody týchto zložiek?“ 

„Moja odborníčka na výživu mi odporučila tieto skvelé produkty: Hepafar Forte a Hepafar Liver Cleanse Tea! Hepafar Forte je určený na čo najúčinnejšiu detoxikáciu pečene. Obsahuje revolučnú patentovanú formu pestreca mariánskeho (silybín) uzavretú vo fosfolipidoch. V tejto forme ho pečeň dokáže využiť až 10*x efektívnejšie - čo znamená 10*x silnejšie detoxikačné účinky! 

A to len vďaka pestrecu mariánskemu a jeho pokročilému fosfolipidovému spôsobu podávania. Vďaka pridaniu extraktu z čierneho korenia a jeho 95 % obsahu piperínu sa vstrebávanie ostatných rastlinných extraktov zvyšuje až o 30* %. A Hepafar Liver Cleanse Tea je lahodná bylinná zmes s púpavou. Podporuje detoxikáciu, podporuje metabolizmus a zvyšuje spaľovanie tukov!

„Používam ich každý deň už 3 mesiace a nikdy som tak rýchlo nespaľovala tuky a necítila sa tak dobre. Moje trávenie a pleť sú oveľa lepšie. Skrátka, mám pocit, že mám zdravšie a zdatnejšie telo. A ako vidíš, má to celkom dobrý vplyv aj na moju náladu!“

Keď mi to povedala, chcela som sa dozvedieť viac. Viem, že kamarátka predtým veľa bojovala, a ak to fungovalo u nej, možno by to mohlo fungovať aj u mňa. 

Pozrela som sa na webovú stránku spoločnosti Sensilab, výrobcu, ktorý vyrába rad produktov Hepafar, a videla som, že majú vynikajúce recenzie a milióny zákazníkov

Nie je to prvýkrát, čo som takéto výrobky testovala, ale rozhodla som sa ich vyskúšať zo zvedavosti. Spoločnosť ponúka aj záruku vrátenia peňazí, takže som si pomyslela: v najhoršom prípade, ak to nebude fungovať, dostanem svoje peniaze späť. 

Kamarátka mi povedala, že pre dosiahnutie najlepších výsledkov sa odporúča používať výrobky Hepafar tri mesiace. Rozhodla som sa využiť možnosť ich predobjednávky, ktoré ponúka opakované dodávanie Hepafar Forte a Hepafar Liver Cleanse Tea s extra zľavou 20 %. Výrobky som dostala o niekoľko dní neskôr.

Začala som piť každý deň jednu šálku čaju Hepafar Liver Cleanse Tea a dvakrát denne som užívala 1 kapsulu Hepafar Forte. Musím povedať, že výsledky boli prekvapujúce, a to v dobrom slova zmysle!

Môžem úprimne povedať, že som vďaka tomuto produktu získala späť svoj život

image

Aký je teda môj názor na tieto produkty?

Budem úprimná: v prvých dňoch sa toho veľa nestalo. Nezaznamenala som žiadne zvláštne účinky. Ale po týždni som si začala všímať skutočný rozdiel.

Najprv som si všimla, že mám oveľa viac energie ako zvyčajne. Aj bez kávy som bola oveľa menej unavená, ako som očakávala, a moja produktivita v práci sa zvýšila. Samozrejme, stále som niekedy unavená, najmä keď nemám dostatok spánku.

Ale po používaní týchto dvoch produktov by som povedala, že mám teraz väčšinu času viac energie. Druhá vec, ktorú som si všimla, je, že sa mi výrazne zlepšilo trávenie. 

Keďže som sa začala cítiť celkovo lepšie, bolo pre mňa oveľa jednoduchšie jesť aj zdravé a vyvážené jedlá takmer každý deň. 

Po niekoľkých mesiacoch som bez toho, aby som si to uvedomovala, výrazne schudla, najmä v oblasti mojej hlavnej problémovej partie - brucha. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu a novo nájdenej motivácii som si tiež všimla, že moja pleť vyzerá lepšie. 

Na záver môžem objektívne povedať, že tieto prírodné produkty mi veľmi pomohli a úprimne mám pocit, že som získala späť svoj život. 

Nechápte ma teraz zle: nie je to zázrak; chvíľu trvá, kým začne fungovať. Ale ak bojujete s váhou a chýba vám energia, očista a podpora pečene pomocou produktov Hepafar by mohla zmeniť svet! 

Možno to bude znieť hlúpo, ale niekedy aj taká malá zmena v našom dennom režime, ako je táto, môže mať obrovský vplyv na naše zdravie a pohodu. To bol aj môj prípad a dúfam, že to bude aj váš prípad.


S pozdravom,

Petra

*Upozornenie: Účinky výrobku sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke. Naše výrobky nie sú určené na prevenciu, liečbu alebo vyliečenie akejkoľvek choroby alebo závažného ochorenia. Dôležité je udržiavať vyváženú stravu a zdravý životný štýl. 

**Zdroj: Mitra, Souveek et al. "Epidemiology of non-alcoholic and alcoholic fatty liver diseases.” Translational gastroenterology and hepatology vol. 5 16. 5. 4. 2020, doi:10.21037/tgh.2019.09.08

Produkty pre Vás