Vedeli ste, že pečeň je batériou ľudského organizmu? Alebo prečo je môj chlap večer out!

Najradšej je, keď si môže konečne večer sadnúť na gauč - v jednej ruke rezeň, v druhej pivo a pomaličky zaspávať. Okolo pásu pneumatika, ktorú sa snaží skrývať v starom, šedivom tričku, keď sa práve prevracia na druhý bok. Schudnúť sa proste nedá. V žiadnom prípade. A ráno nie a nie ho zobudiť. Pýtate sa, čo sa zmenilo? Však to býval taký vitálny štramák, plný života a chuti, keď ste sa brali.

image

Možno práve toho vášho kvári pečeň.

Ona sa v počiatočnom štádiu sama nepripomína, nebolí. Mnohým je známa len v spojitosti s alkoholizmom. Hovoríte si: Však môj muž až tak veľa nepije. Pečeň by vám možno prišla na um ako posledná. Práve ona je tým nenápadný orgánom, v ktorom sa do veľkej miery odzrkadľuje nevhodná, premastená a vysoko kalorická strava a celkovo nezdravý životný štýl. Vôbec to nemusí byť alkoholizmus, dôsledkom čoho prichádza známa a obávaná cirhóza pečene.

Práve pečeň sa zvykne nazývať aj „batériou“ ľudského organizmu. Ak dobre nefunguje, človek môže pociťovať únavu a vyčerpanosť, telo sa ťažšie regeneruje, hromadia sa v ňom toxíny, čo vedie k mnohým civilizačným ochoreniam. Človek nemá dostatok živín a vitamínov, pretože pečeň, ktorá hospodári s energiou a zásobuje telo potrebnými látkami, si túto funkciu neplní.

Hovorí sa tomu, ľudovo, stukovatená pečeň, resp. steatóza. Počiatočná fáza stukovatenia pečene sa ešte ani nedá zachytiť pomocou zvýšených pečeňových testov. Fungovanie organizmu sa spomaľuje, čo sa prejavuje zvýšenou telesnou hmotnosťou, únavou a vyčerpanosťou, oslabením imunitného systému, zhoršenou náladou, nervozitou. A pritom práve pečeň je jediný orgán v tele, ktorý sa dokáže regenerovať sám. Ak nám zostane aspoň 25 percentný zdravý podiel, dokáže sa plne zregenerovať do 2 mesiacov. Horšie je to v prípade dlhodobého preťaženia a ignorovania zdravotných signálov, ktorými na seba telo vytrvalo upozorňuje.

Ale regenerácii pečene vieme pomôcť! Je dôležité začať užívať produkty, ktoré pôsobia na úrovni membrány pečeňových buniek. Príkladom môže byť produkt spoločnosti SENSILAB Hepafar, postavený na prírodnej báze, ktorý v kombinácii sójového lecitínu a artičoky, nemá na slovenskom trhu alternatívu. Hepafar znamená nový prístup k regulácii funkcie pečene. Nielenže pomáha znižovať hromadenie tukov a udržiavať ju zdravú, ale odporúča sa aj pri preťažení metabolizmu pečene, stukovatenej pečeni, poškodení pečene alkoholom a akútnej a chronickej hepatitíde. Dávkovanie je 1- 2 kapsuly 2x krát denne po jedle, zapiť pohárom vody.

Z dlhodobého hľadiska najviac pomáha znížiť telesnú hmotnosť a zmeniť stravovacie návyky. A samozrejme konzumovať alkohol s rozumom.

Produkty pre Vás