Novoročné predsavzatie: CHCEM SCHUDNÚŤ!

Sviatky sú obdobím, kedy si doprajeme dobré jedlo, nápoje a pohodu, aj keď vieme, že priberieme niekoľko kíl navyše.... 

image

V nedávnej štúdii o novoročných predsavzatiach uviedlo 473 respondentov z celkového počtu 1102 svoje predsavzatia o zdravšej a štíhlejšej strave. Na otázku, aké diéty sú ochotní podstúpiť, odpovedali nasledovne:

27,7% - diéta s nízkym obsahom uhlohydrátov
26,9% - strava založená na kalorickom deficite
16,9% - keto diéta
15,9% - strava založená na zníženej spotrebe tuku
12,6% - ostatné
Autori štúdie požiadali dietológov o odpoveď, ktorá medzi vyššie uvedenými diétami pomôže respondentom schudnuť najrýchlejšie a najzdravšie. Ich odpoveď bola: „Záleží na...”

Čo hovoria odborníci?

Nízkosacharidová diéta

Sacharidy majú zlú povesť, pretože sú v zložení mnohých nezdravých potravín a nemajú nutričnú hodnotu. Znížené množstvo uhlohydrátov môže byť prospešné, hovoria odborníci, ale je potrebné zamerať sa na zdravé uhlohydráty z ovocia, zeleniny a celých zŕn, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie a chudnutie. Je vhodné vyradiť z jedálnička sladkosti, sladké nápoje a pečivo z bielej múky.

Kalorický deficit

V procese chudnutia hrá dôležitú rolu zníženie prijatých kalórií, avšak dôležitá je tiež ich kvalita. Nie všetky kalórie sú rovnaké, napríklad konzumácia čokoládovej torty je jedna vec a jesť jedlo založené na kvalitných bielkovinách je vec druhá, obidve môžu mat rovnaký počet kalórií avšak prínosy pre telo sú odlišné. Odborníci tiež odporúčajú nepočítať kalórie ako posadnutí.

Keto diéta

Keto diéta je populárna už niekoľko rokov a zahŕňa prevahu bielkovín, tukov a veľmi málo uhlohydrátov. Aj keď táto diéta môže priniesť niektoré z požadovaných výsledkov, odborníci túto stravu v dlhodobom horizonte neodporúčajú.

Nízkotučná diéta

Čo by mal mať na pamäti každý milovník tejto diéty je, že nie všetky tuky sú škodlivé. Poskytujú energiu, prispievajú ku konštrukcii bunkových membrán a vstrebávaniu určitých živín. Odborníci odporúčajú nízku spotrebu nasýtených tukov a ich nahradenie nenasýtenými tukmi (semená, orechy, olivový olej, avokádo ...)


Dietológovia odporúčaju, aby tí, ktorí chcú schudnuť v v tomto roku nešli do žiadnych extrémov, nehladovali alebo nevynechávali základné živiny. Zdravý úbytok na váhe je spôsobený múdrym výberom potravín, hydratáciou a fyzickouaktivitou.

Klinické študie ukázali, že úspešné chudnutie nie je možné dosiahnuť, ak je lymfatický systém zanesený a nie je úplne funkčný – telo zadržuje v organizmevodu a toxíny.

Ako si to môžete zjednodušiť?

WaterOut XXL, silný a efektívny. Zaisťuje rýchle a viditeľné výsledky!

Produkty pre Vás