Je to všetko o kyseline maslovej a o zdraví hrubého čreva

Kyselina maslová je kyselina, ktorá sa prirodzene vyskytuje v črevách pri trávení vlákniny.

V poslednej dobe vedci prejavujú rastúci záujem o pozitívne účinky, ktoré má kyselina maslová na gastrointestinálny systém.

image

Aké sú výhody kyseliny maslovej?

Často ste počuli, že je zdravé konzumovať vlákninu. Jedným z dôvodov je, že týmto spôsobom stimuluje produkciu kyseliny malsovej v vhrubom čreve.

Syndróm dráždivého čreva

Nedávny výskum naznačuje, že suplementácia kyselinou maslovou môže byť potencionálnou liečbou syndrómu dráždivého čreva a Chronovej choroby.

V štúdii 66 dospelých s diagnózou SDT bolo polovici podávaných 300 mg butyrátu sodného denne a druhej polovici placebo. Tí, ktorí užívali kyselinu maslovú, zaznamenali významné zmiernenie bolesti brucha už po 4 týždňoch.

V inej štúdii aplikovanej na 13 pacientoch s Chronovou chorobou, boli podávané 4 gramy kyseliny maslovej denne počas 8 týždňov. U 9 z pacientov sa príznaky zlepšili.

Rakovina hrubého čreva

Najštudovanejším prínosom kyseliny maslovej je jej schopnosť zabrániť rozvoju rakoviny hrubého čreva. V jednej zo štúdií vedci zistili, že kyselina maslová blokuje rast rakovinových buniek v hrubom čreve.

Diabetes typu II

Ľudia s diabetom typu II majú často príliš málo kyseliny maslovej. Preto je suplementácia nevyhnutná pre zdravie zažívacieho traktu.

Butifar – unikátny produkt na Slovenskom trhu založený na butyráte sodnom – 300 mg v inovatívnej a patentovanej forme, ktorá pomáha regenerovať bunky v gastrointestinálnom trakte.

Butifar je riešením pre všetkých, ktorí trpia poruchami trávenia.