Kolagén - čo to je a prečo ho potrebujeme

Čo to je kolagén? V poslednej dobe sa o ňom už veľa popísalo, ale veľa z jeho pozitívnych vlastností a benefitov, ktoré prináša nášmu telu, je stále prehliadaných.

Stručne sme zhrnuli všetky najdôležitejšie vlastnosti, vďaka ktorým sa kolagén oplatí zahrnúť do každodennej rutiny.

image

Čo je kolagén?

Kolagén je najbežnejším proteínom v ľudskom tele - až 35 % všetkých proteínov tvorí kolagén. Produkujú ho špecializované bunky nazývané fibroblasty, ale jeho produkcia s vekom začína klesať. Produkciu kolagénu ovplyvňuje tiež zlá strava a stres, ktorému sa je možné vyhnúť zdravým životným štýlom a diétou stimulujúcou produkciu kolagénu.

Kolagén je dôležitý pre naše zdravie

Kolagén je neoddeliteľnou súčasťou nášho tela. Nachádza sa v pokožke, vlasoch, nechtoch, a tiež v kostiach a kĺboch. Jednou z jeho najdôležitejších funkcií je udržovať kosti a spojivové tkanivo v tele v zdravom a dobrom stave, pretože im poskytuje pevnú štruktúru a pružnosť.

Vitamín C je tiež nevyhnutný pre produkciu kolagénu, takže je dôležité dostatočne ho zahrnúť do stravy - v podobe zdravých potravín alebo doplnkov stravy.

Kolagén a krása

Produkcia kolagénu začína s vekom klesať - to sa najčastejšie prejavuje nedostatočnou pevnosťou a pružnosťou pokožky a výskytom vrások.

Suplementácia kolagénom je skvelý spôsob, ako aj naďalej podporovať tvorbu kolagénu a udržovať tak krásny a mladistvý vzhľad. Denná konzumácia kvalitného kolagénu vám tiež pomôže mať zdravé, dlhé a krásne vlasy a za krátku dobu budú vaše nechty pevnejšie, silnejšie a zdravšie.

Kolagén a šport

Kolagén sa nachádza vo všetkých našich spojivových tkanivách, šľachách, väzoch a kostiach a jeho účelom je poskytnúť týmto častiam tela silnú štruktúru a pružnosť. Je preto nevyhnutný pre plynulý pohyb plný energie.

A nielen to, kolagén tiež pomáha získať viac sily! Všetky šľachy, väzy, kosti a spojivové tkanivá bohaté na kolagén sú to, čo umožňuje, aby sa naše telá stali silnejšie. Ak teda od tela potrebujete väčšie úsilie, musíte sa najprv postarať o silu jeho konštrukcie a kolagén vám s tým pomôže.

Pomôže vám tiež regenerovať po cvičení, pretože pridanie kolagénu do stravy tento proces urýchli.

Prečo je dobré zaradiť do svojej stravy výživový doplnok?

Bohužiaľ, naše telá nedokážu sami produkovať dostatok kolagénu. Odporúčame preto, aby ste si ho sami zaviedli do svojho jedálnička. UNDO Kolagénový nápoj s prírodnými prísadami vám pomôže vyzerať a cítiť sa čo najlepšie.

Obsahuje hydrolyzovaný kolagén vo forme peptidov. Okrem kvality pokožky, vlasov a nechtov bolo preukázané, že peptidy tiež zlepšujú zdravie kĺbov. Okrem toho tiež obsahuje kyselinu hyalurónovú, ktorá pokožku hydratuje a vitamín C, ktorý podporuje tvorbu kolagénovej siete a zabraňuje jej rozkladu.

Pravidelné užívanie UNDO kolagénového nápoja podporuje prirodzenú produkciu kolagénu. Pokožka sa stáva pevnejšia a pružnejšia, je hydratovaná a zároveň sa výrazne zmierni viditeľnosť vrások a výrazných línií.

Produkty pre Vás