Kilá sa stále vracajú: 4 chyby, ktoré za to môžu

Stratili ste nádej, že vám vaše najobľúbenejšie džínsy ešte niekedy budú dobré? Skúsili ste už najrôznejšie rýchle diéty, počítali kalórie, do bezvedomia sa týrali vo fitku... No výsledky, aspoň nie také, ktoré by vydržali dlhšie, nikde. Dôvod sa veľmi pravdepodobne skrýva v jednej z najčastejších chýb. Zistite, či ich robíte aj vy!

image

Samozrejme, existujú dobré aj zlé spôsoby chudnutia. Problém, ktorý trápi nás všetkých je, že hľadáme takú diétu, ktorá by fungovala najrýchlejšie. Všetky najväčšie chyby, ktoré spôsobujú, že sa zhodené kilá vracajú (a prinesú so sebou ešte nejaké navyše), spočívajú v našej nedočkavosti.

Ak s váhou bojujete ešte od strednej školy, každý rok ste ťažší alebo ste presvedčení, že máte problém s nejakou hormonálnou nerovnováhou, veľmi pravdepodobne robíte aspoň jednu z týchto chýb.

1. Priveľa jete

Áno, to je najsamozrejmejšia chyba. Existuje veľa populárnych diét, ktoré vás chcú presvedčiť, že môžete niektorú makroživinu jesť v nadmernom množstve. To je veľmi častá chyba, ktorá môže množstvo prijatých kalórií vyniesť do neba.

SKUTOČNOSŤ: Všetky metaštúdie dokázali, že niektoré diéty prinášajú rýchlejšie výsledky ako iné, ale najdôležitejším prvkom takejto úspešnej diéty je kalorický deficit. Jednoducho povedané: musíte využiť viac kalórií, ako prijmete.

2. Nejete dosť

Hoci sa zdá, že si to protirečí s tým, čo sme práve povedali, je to logické a táto chyba je taktiež veľmi častá. Robíme to všetci, ktorí chceme čo najrýchlejšie schudnúť. Väčšina rýchlych diét cieli na extrémne nízky kalorický príjem. Videli ste niekedy denný stravovací plán s menej ako 1200 kalóriámi – no, presne o tom hovoríme.

Znižovanie denného kalorického príjmu na minimum (po hranicu bazálneho metabolizmu – množstva energie, ktoré potrebujete na prežitie a fungovanie) môže byť najrýchlejším riešením vašich problémov s nadbytočnými kilami. Ale iba ak necvičíte.

Pravidelné návštevy fitka alebo beh každé ráno sa pri minimálnom množstve kalórií vždy končia katastrofálne. Prečo? Pretože takýto spôsob chudnutia nie je nič iné ako hladovka. A vaše telo na to reaguje tým najhorším možným spôsobom.

Asi ste už počuli, že sa váš metabolizmus spomalí, ak jete menej, ako vaše telo potrebuje. Všetci si však neuvedomujú, prečo je to taký veľký problém. Spomalenie metabolizmu je mechanizmus prežitia (nezabudnite, že vaše telo si myslí, že hladujete). Telo spomalí všetky menej dôležité funkcie a procesy, aby spotrebovávalo menej energie.

Čím menej energie potrebuje vaše telo, tým menej môžete jesť bez toho, aby sa všetky zhodené kilá vrátili späť.

Ak ste v hladovkovom móde, môžete si všimnúť tieto znaky:

  • slabosť
  • nepravidlený menštruačný cyklus
  • stagnovanie v chudnutí
  • napriek pravidelnému cvičeniu nie ste vo forme
  • nemáte chuť do jedla 
  • problémy so spánkom
  • opuchnutosť a nafúknutosť

A keď to nakoniec vzdáte… mimoriadne rýchlo získate všetky kilá naspäť!

3. Nejete dosť bielkovín

Táto chyba súvisí s predošlým problémom. Prečo? Pri chybe č. 2 sme zistili, že bazálny metabolizmus určuje náš minimálny kalorický príjem. Ale dôležitou skutočnosťou je, že náš bazálny metabolizmus – do určitej miery – určujú naše svaly.

Čím viac svalov máme, tým viac energie potrebujeme – aj keď len celý deň odpočívame. To je do určitej miery dôvodom, prečo môžu muži a vyšší ľudia zjesť viac. Majú viac svalovej hmoty a tým aj väčšiu spotrebu kalórií.

A akú rolu tu hrajú bielkoviny? Bielkoviny – a najmä aminokyseliny – sú stavebnými prvkami našich svalov. Ak neprijímame dosť bielkovín (najčastejšie pri rýchlych diétach a hladovkách), naše telo začne doslova rozkladať svaly, aby získalo potrebné látky.

Dôsledky? Menej svalovej hmoty. A tým aj pomalší metabolizmus. Chudnutie začne okamžite stagnovať alebo sa zhodené kilá vrátia späť. A to je ten známy jojo efekt.

4. Nikdy ste neskúsili receptúru AdipoBurnu

AdipoBurn EXTREME bol vyvinutý špeciálne pre ľudí, ktorý nechcú strácať čas diétami. Jeho cieľom je rýchle spaľovanie tuku s trvalým účinkom. Ako viete, diéta spôsobuje spomalenie metabolizmu, pretože vaše telo získava obvykle menej kalórií.

AdipoBurn EXTREME zabraňuje spomaleniu metabolizmu a tým urobí vaše chudnutie efektívnejším a trvácnejším ako kedykoľvek predtým.

Prvý výrobok na slovenskom trhu, ktorý okrem aktívneho spaľovania tuku tiež zabraňuje rastu tukových buniek.

Unikátna receptúra AdipoBurnu EXTREME je teraz ešte silnejšia ako kedykoľvek predtým! Účinkuje ako spaľovač tuku a zároveň preprogramuje naše tukové bunky a hormonálne reakcie tak, aby boli optimálne na chudnutie. Jeho tajomstvom je aktivácia adiponektínu – takzvaného hormónu štíhlych ľudí – a ochrana svalovej hmtoy počas rýchlych diét.

Už jeho originálna receptúra našim zákazníkom pomohla:

  •  zbaviť sa 7,5 cm* z obvodu pásu
  •  zbaviť sa 6 cm* z obvodu stehien a bokov
  •  spáliť 50%* tuku z oblasti brucha popri dodržiavaní zdravého stravovania

Objednajte si svoj, kým je ešte k dispozícii so špeciálnou zľavou!

*Účinky produktu sa môžu líšiť u každého používateľa a môžu sa odlišovať od účinkov popísaných na webových stránkach.

Produkty pre Vás

SPAĽOVAČ BRUŠNÉHO TUKU
-50%
Špeciálna cena 29,90 € Bežná cena 59,80 €
Zobraziť produkt