Lorela Flego: „Moje skúsenosti po 6 mesiacoch užívania kolagénu“

Bielkovina, ktorá podporuje naše telo. Tento účinok potvrdzujú viaceré vedecké štúdie, ktoré dokazujú, že kolagénové peptidy zlepšujú hydratáciu a pružnosť pokožky a pomáhajú redukovať vrásky na tvári. A ak vám to nestačí, kolagén pomáha aj v boji proti celulitíde a znižuje zvrásnenie pokožky na stehnách. V súčasnosti ho užívajú takmer všetky ženy, najmä po 35. roku života, pretože vieme, aké sú následky: viac vrások, menšia pružnosť, slabé vlasy a lámavé nechty. Postupom času sa kolagén, ktorý možno užívať ako výživový doplnok, veľmi zmenil; treba priznať, že na začiatku chutil naozaj zle a bol ťažko stráviteľný, ale dnes sa situácia veľmi zmenila.

image

Medzi potraviny, ktoré stimulujú tvorbu kolagénu, patria tekvicové semienka: ak ich konzumujete denne, obsahujú 20 % odporúčanej dennej dávky. Dôležitý je aj zinok, minerál, ktorý podporuje syntézu kolagénu, zelená listová zelenina a jahody, ktoré sú bohaté na vitamín C, kyselinu elagovú (antioxidant, ktorý obmedzuje rozpad kolagénu) a cesnak a síru, ktoré stimulujú tvorbu kolagénu. Zatiaľ čo u mužov po určitom veku často dochádza k vypadávaniu vlasov, existuje aj mnoho žien, u ktorých dochádza k rednutiu vlasov. V týchto prípadoch sa odporúča pravidelne užívať kolagén, ktorý má pozitívny vplyv na rast vlasov a posilňuje aj nechty.

Stratu kolagénu môžu urýchliť:

  • genetické faktory
  • nezdravá strava
  • fajčenie
  • stres
  • smog

Hoci si ho telo vytvára prirodzene, vždy je dobré doplniť si dávku kolagénu užívaním výživových doplnkov. Na trhu ich je naozaj veľa a mnohokrát sa objavuje množstvo komentárov alebo recenzií, ktoré nie sú veľmi nápomocné. Na prvý pohľad môže každá vec vyzerať zaujímavo, ale otázkou je, či naozaj funguje. Osobne sa domnievam, že krásny, mladistvý vzhľad je kombináciou rôznych faktorov: trochu fitka, niektoré výživové doplnky, pokrok v kozmetickom priemysle a vnútorná pohoda, to všetko prospieva.

image

Moja skúsenosť

„Kolagén užívam už pol roka a každý mesiac som ohromená výsledkami. Na začiatku to bol len „pocit“: keď sa pozriete do zrkadla a myslíte si, že možno máte trochu menej vrások okolo očí a že pleť je žiarivejšia, ale nie je to stopercentné, možno ste sa len lepšie vyspali. V priebehu mesiacov sa tento pocit zväčšuje a postupne prichádzajú ďalšie zlepšenia: vlasy, nechty, svalové napätie, dokonca aj sila. A vrásky na krku, ktoré u žien ako prvé prezradia váš skutočný vek a ako vieme, sú naozaj nepríjemné. Pokožka je celkovo hydratovaná, a preto je jemnejšia, žiarivejšia, zdravšia. Nechty sú menej lámavé a vlasy menej rozštiepené a vyzerajú lesklejšie, dokonca sú silnejšie.“

Kolagén ako rituál

»Avenobo Collagen Luxury Complex, ktorý nájdete v Sensilabe a ktorý tiež užívam, má výbornú černicovú príchuť, čo znamená, že ho môžem ľahko vypiť a rýchlo sa vstrebáva. Je bez umelých aróm, farbív a iných zbytočných prísad. Ako pri všetkom, aj tu je dôležitá vytrvalosť: ak chceme skutočné, dobré výsledky, musíme vedieť, že je potrebné si vytvoriť aj rutinu. Je to ako pri cvičení: aby sme si všimli pevnejšie svaly, je potrebné mať na cvičenie aspoň polhodinu. No s kolagénom to ide rýchlejšie, pretože ho jednoducho vypijete, najlepšie ráno, keď už ste raňajkovali a vytvoríte si tak rituál, ktorý nahradí vypitie pohára obyčajnej vody. Páči sa mi aj to, že sa rýchlo rozpúšťa, je bez hrudiek a neostáva na žalúdku.

image

Produkty pre Vás

POKOŽKA
-50%
Špeciálna cena 19,99 € Bežná cena 39,99 € As low as 17,99 €
Zobraziť produkt