7 tipov pre ženy, ako v pohode a natrvalo schudnúť

Chudnutie je proces, ktorý si vyžaduje vykročenie z komfortnej zóny a naštartovanie zmien. Avšak už len slovo ZMENA vyvoláva v mnohých z nás pocit nevôle.

image

Desíme sa toho, že už nikdy neochutnáme voňavé kysnuté koláče od babičky, majonézový zemiakový šalát či vyprážaný rezeň. V skutočnosti to však nemusí byť také strašné, pretože zmeny nie sú často radikálne – k dosiahnutiu veľkých vecí vedie veľa malých krôčikov. Vystihol to sám William Faulkner: „Muž, ktorý odstraňuje horu, začína odnášaním malých kameňov.“ Preto sme pre vás pripravili zoznam 7 nenáročných tipov, ktoré vás dovedú k vysnívanej postave, k lepšiemu zdraviu, vitalite i pozitívnejšiemu prístupu k životu.

 1. Začnite sa riadiť pravidlom 80/20

Štíhla línia a pevné zdravie idú ruka v ruke so zdravou a vyváženou stravou. Zdravá strava zahŕňa primerané množstvo zeleniny, ovocia, strukovín, celozrnných produktov, orieškov, semienok, chudého mäsa, vajíčok, kvalitných mliečnych výrobkov atď.. No sme len ľudia, a preto nás veľmi neláka predstava čisto zdravých potravín na našom tanieri. Skôr naopak, často nás priam desí. Preto je prínosnejšie, keď váš jedálny lístok zahŕňa 80 % zdravej stravy a zvyšných 20 % možno pokryť tým, čo nie je až také zdravé, ale chutí nám to. Takto sa výrazne zvyšuje šanca na úspešné schudnutie.

2. Chudnutie podporujte vhodnými výživovými doplnkami

Žiaľ, neexistuje žiadna zázračná pilulka, s ktorou bez námahy schudnete, aj keď mnohí výrobcovia výživových doplnkov sa nás snažia presvedčiť o opaku. Základom redukcie hmotnosti je vyvážená strava a dostatok pohybu, ktoré môžu vhodne dopĺňať práve výživové doplnky. Na tomto princípe funguje aj balíček na 30-dňové chudnutie Zbohom kilá!. Chudnutie s týmto balíčkom pôjde ľahšie vďaka prírodným látkam, ktoré zabraňujú pocitu hladu, spaľujú tuky a urýchľujú metabolizmus. Starostlivo vybraná kombinácia našich najpredávanejších produktov na chudnutie sa postará o to, aby ste zostali sústredení a dosiahli svoje ciele.

 3. Popracujte na kvalitnom pitnom režime

Voda tvorí až 70 % nášho tela, a predsa ju svojmu telu nedoprajeme. Preto bývame často unavení, bolí nás hlava, ťažko sa sústredíme i priberáme. Aj za kilami navyše môže stáť deficit tekutín, často si napríklad zamieňame smäd za hlad, v dôsledku čoho prijímame kalórie navyše. Nedostatok tekutín takisto spomaľuje metabolizmus. Kvalitný pitný režim by mal pozostávať z vypitia 3 – 4 dcl čistej vody na 10 kg váhy denne. Môžete ho doplniť aj o nesladené minerálne vody, bylinkové čaje, riedené ovocné a zeleninové šťavy.

4. Doprajte telu detox

Pokiaľ je telo zanesené toxínmi, chudne sa vám veľmi ťažko. Aj preto by sme mali na začiatku každého procesu redukcie hmotnosti absolvovať nejakú formu očisty. Nemusí ísť o hladovku, ktorá spočíva iba v pití vody či rozličných štiav. Pri každom detoxe je však dôležité obmedziť príjem spracovaných produktov a zintenzívniť príjem tekutín v podobe čistej vody či očistných bylinkových čajov, ako sú napríklad čaje z lopúcha, lucerny, echinacey, prasličky, pestreca mariánskeho či púpavy. Výbornou voľbou je aj 15-dňový Hepafar detox pečene, detoxikačný program, ktorý detoxikuje pečeň a tráviace orgány, upravuje trávenie, naštartuje látkovú premenu a reguluje apetít. Je výbornou voľbou pre tých, ktorí chcú začať s chudnutím, ale aj pre ľudí trpiacich úbytkom energie, podráždenosťou či zlou náladou.

5. Myslite pozitívne

„Ak budeš robiť to, čo si vždy robil, dostaneš to, čo si vždy dostal,“ povedal Tony Robbins. To znamená, že ak chcete schudnúť, budete musieť zmeniť svoje doterajšie zvyky a nahradiť ich novými, efektívnejšími, čo však iba veľmi ťažko dosiahnete bez pozitívneho prístupu. Neviete, ako začať myslieť pozitívne? Na začiatok si môžete skúsiť prečítať nejakú motivačnú knihu a aplikovať ju pri chudnutí. Dobrou formou motivácie je aj vizualizácia alebo pozitívne afirmácie. V rámci vizualizácie si napríklad môžete predstavovať samú seba ako štíhlu a šťastnú ženu, ktorá je obklopená skvelými ľuďmi.

 6. Dostatočne spite

Spánok je pri chudnutí veľmi dôležitý, pretože ovplyvňuje hormóny, ktoré sú zodpovedné napríklad za spaľovanie či ukladanie tuku, pocit hladu či budovanie svalovej hmoty. Ako príklad môžeme uviesť hormón leptín, známy aj ako hormón sýtosti – ak funguje nesprávne, sme stále hladní a prijatá energia sa viac ukladá do tukových faldíkov.

7. Jedzte pomaly

Určite ste už počuli o tom, že mozog dostane signál zo žalúdka, že je už sýty, až zhruba po 20 minútach. Preto je veľmi dôležité jesť pomaly, teda vedieť si jedlo vychutnávať. Ak budete jesť pomaly, hladina grelínu, teda hormónu hladu, bude v žalúdku klesať pomaly a vy toľko nezjete. 

Produkty pre Vás

SPAĽOVAČ TUKU
-69%
Špeciálna cena 19,99 € Bežná cena 64,99 €
Zobraziť produkt