Prírodné prostriedky proti nočnému poteniu

Nočné potenie je u žien častým príznakom, ktorý často začína už niekoľko rokov pred menopauzou. Frekvencia týchto stavov môže kolísať, niekedy sa zhoduje s menštruačným cyklom alebo sa objavuje sporadicky. Aj keď ste v minulosti problémy spánkom nemali, nočné potenie ho môže začať výrazne narúšať. Hoci primárne súvisí so zníženou hladinou estrogénu, svoju rolu môžu hrať aj stresové hormóny.

Night sweats

Zvoľte správne pyžamo

Napriek tomu, že je dôležité pochopiť príčiny nočného potenia, významnú úlohu pri zvládaní týchto príznakov môžu hrať aj praktické opatrenia, ako je výber vhodného pyžamá. Výber správneho materiálu a strihu môže zvýšiť vaše pohodlie a zmierniť intenzitu a početnosť nočného potenia. Voľba priedušných tkanín odvádzajúcich vlhkosť môže zmeniť vaše noci a zaistiť chladnejšie a pohodlnejšie prostredie na spánok.

Bylinné prostriedky na lepší spánok

Okrem výberu správneho pyžamá je dobré zaradiť do vašej večernej rutiny bylinné prostriedky.

Herbal remedies

Bylinné prostriedky ponúkajú nenávykový a šetrný prístup na zlepšenie spánku. V posledných rokoch sa teší veľkej obľube medovka, levanduľa a lipový kvet, ktoré majú uvoľňujúce a upokojujúce účinky, a sú tak vynikajúcou voľbou na užívanie pred spaním. Môžete si ich vychutnať ako upokojujúci čaj alebo vo forme kapsúl, podľa toho, čo vám vyhovuje.

Navyše sú kompatibilné s bežnými liekmi a sú bezpečné pre dlhodobé užívanie, takže je možné ich bez problémov začleniť do vašej večernej rutiny pre pokojný spánok.

Vyváženie hormónov pomocou výživových doplnkov

Zatiaľ čo bylinné prípravky ponúkajú prirodzený spôsob relaxácie a zlepšenia spánku, riešenie hormonálnej nerovnováhy pomocou doplnkov stravy môže poskytnúť cielenejší prístup na zmiernenie príznakov menopauzy.

Hormonálne zmeny počas perimenopauzy a menopauzy môžu viesť k vazomotorickým príznakom, ako sú návaly tepla a nočné potenie, a tiež k psychickým príznakom, ako sú výkyvy nálad a kognitívne problémy.

M-Pause je inovatívny, úplne prírodný doplnok stravy bez hormónov, ktorý preukázal pozoruhodné výsledky pri dvojnásobnom znížení nočného potenia a štvornásobnom znížení návalov tepla a ponúka ženám nový pocit pokoja a pohodlia.

Vplyv stresu na nočné potenie

Okrem vyrovnania hormónov je tiež dôležité vziať do úvahy vplyv stresu na vaše telo, pretože môže zhoršovať príznaky, ako je nočné potenie. Zvýšená hladina stresových hormónov počas dňa vám môže brániť uvoľniť sa v noci a je ťažké tieto hormóny znížiť. To opäť môže viesť k zvýšeniu nočného potenia.

Upravte svoj životný štýl

Zvládanie stresu je len jedným z aspektov. Drobné úpravy každodenného životného štýlu môžu tiež významne prispieť k zníženiu nočného potenia. Dbajte na to, aby ste nejedli príliš blízko pred spaním a aby ste boli dostatočne hydratovaní. Zásadné sú aj pravidelné prestávky od dlhšieho sedenia, práce alebo fyzickej aktivity. Zvážte zavedenie upokojujúcej večernej rutiny, alebo vyskúšajte relaxačné techniky, ako je joga.

Zmeňte svoj jedálniček

Okrem týchto zmien životného štýlu môžete svoje snahy o zvládnutie nočného potenia doplniť zmenou jedálnička tak, aby obsahoval chladivé a hydratačné látky.

Prínosné môže byť pitie bylinných čajov počas dňa. Výbornou a ľahko dostupnou voľbou sú chladivé bylinky, ako je mäta, fenikel, harmanček a žihľava. Tieto čaje si môžete vychutnať horúce alebo ľadové na osvieženie.

Pokiaľ bylinné čaje pre vás nie sú tým pravým, jednoducho si vodu obohaťte o plátky uhorky, jahody alebo citrusov, ktoré jej dodajú osviežujúcu chuť.

Kedy sa poradiť s odborníkom na bylinky

Aj keď tieto stratégie môžu byť účinné, nezabudnite, že skúsenosti s nočným potením sú u každého človeka jedinečné. Pokiaľ voľnopredajné prostriedky plne neriešia vaše potreby, konzultácia s odborníkom môže priniesť individuálne riešenie. Ten posúdi vašu situáciu, predpíše vám bylinné zmesi na mieru a bude sledovať zdravotné faktory, ktoré môžu ovplyvňovať vaše príznaky.

Produkty pre Vás

Mohlo by Vás zaujímať