Prázdny košík?
Pravdepodobne preto, že ste si nevšimli naše najnovšie ponuky.
Sensilab používa na svojich webových stránkach súbory cookie, ktoré neuchovávajú osobné údaje. Niektoré súbory cookie už môžu byť nainštalované. Pokračovaním v používaní našich webových stránok vyjadrujete súhlas s ich používaním.
Kontaktujte nás online alebo telefonicky na 0233 527 829
100 % záruka spokojnosti
Doručenie zdarma nad 40 €
Štatistiky sú šokujúce; celosvetovo približne každý tretí človek trpí zvýšenou hladinou cukru v krvi, známou aj ako prediabetes, a neuvedomuje si všetky možné komplikácie, ktoré to môže mať na jeho zdravie.
Prediabetes je stav, o ktorom málokto vie a ešte menej ľudí sa ho obáva, hoci výskumy ukazujú, že by sme ho rozhodne mali mať na očiach. Ale po poriadku, aby sme mu porozumeli, musíme vedieť, čo sa deje v našom tele, keď hladina cukru v krvi nie je normálne regulovaná.
Keď bunky v tele nereagujú normálne na inzulín, podnieti to pankreas, aby produkoval viac inzulínu v snahe prinútiť bunky reagovať. Z dlhodobého hľadiska je funkčnosť pankreasu ohrozená a hladina cukru v krvi stúpa, čo vytvára predpoklady pre vznik cukrovky - a ďalších zdravotných komplikácií v budúcnosti. Tento stav, ktorý často zostáva nediagnostikovaný, sa nazýva prediabetes.
Stručne povedané, prediabetes je charakterizovaný zvýšenou hladinou cukru v krvi, ktorá presahuje normálne rozmedzie, ale nespĺňa kritériá na diagnostikovanie cukrovky 2. typu.
Prediabetes sa často skrýva pod inými názvami a skratkami, ako napríklad IGT alebo IFG, čo ľuďom ešte viac sťažuje spojenie a informovanie sa o ňom. Porucha glukózovej tolerancie (IGT) znamená zvýšenú hladinu cukru v krvi po konzumácii jedla, zatiaľ čo porucha glukózy nalačno (IFG) označuje vyššiu ako normálnu hladinu cukru v krvi ráno pred jedlom. Ďalším ukazovateľom je hladina hemoglobínu A1C medzi 5,7 % a 6,4 %.
Dôvodom, prečo sa tento stav v mnohých prípadoch nediagnostikuje, je skutočnosť, že ľudia väčšinou nepociťujú žiadne príznaky, ktoré by ich upozornili, že sa s ich telom niečo deje. Väčšinou prediabetes zachytí až lekár pri bežnej zdravotnej prehliadke, pretože sa dá diagnostikovať len pomocou analýzy krvi.
Okrem krvných testov môže lekár na určenie toho, či človek má alebo nemá inzulínovú rezistenciu, zisťovať aj kombináciu niektorých ďalších špecifických markerov. Patrí k nim obvod pása nad 102 cm u mužov a 88 cm u žien, krvný tlak vyšší ako 130/80 a stav nazývaný acanthosis nigricans alebo tvorba tmavých, hrubých a často zamatových škvŕn na koži. Toto zafarbenie sa zvyčajne vyskytuje na lakťoch, kolenách, v podpazuší na krku a na kĺboch prstov.
Tieto príznaky však môžu súvisieť aj s mnohými inými problémami a stavmi, preto sú veľmi nespoľahlivé. Preto je oveľa dôležitejšie zamerať sa na príčiny, ktoré stoja za zvýšenou hladinou glukózy v krvi, a na veci, ktoré možno urobiť, aby sa jej predišlo.
Prediabetes môže postihnúťkaždého, ale špecifické faktory môžu zvýšiť pravdepodobnosť vzniku tohto ochorenia. Štúdie** poukazujú na silnú súvislosť medzi prediabetom a životnýmštýlom, ako aj genetickoupredispozíciou. Ide o kľúčové rizikové faktory spojené s prediabetom:
Hoci mnohí ľudia roky nepozorujú žiadne príznaky alebo ich dokonca bagatelizujú a môže trvať roky, kým sa stanoví správna diagnóza, vysoká hladina cukru v krvi priamo súvisí so vznikom cukrovky. Preto je nevyhnutné, aby sme začali rozpoznávať prediabetes ako vážnu hrozbu pre naše zdravie hneď teraz!
Podľa výskumov**, ak sa nelieči, až u 70 % osôb s prediabetom sa nakoniec vyvinie cukrovka a ďalšie ochorenia, ako sú ochorenia srdca, poškodenie obličiek, kožné infekcie a ďalšie.
Zvýšená hladina glukózy môže súvisieť s rozvojom viacerých závažných ochorení, ale našťastie môžeme podniknúť určité kroky, aby sme im predišli, ak budeme konať včas.
Život s cukrovkou znamená každodenné kontroly hladiny glukózy v krvi, dodržiavanie prísnych výživových obmedzení a udržiavanie aktívneho životného štýlu.
Je však potrebná opatrnosť; dodržiavanie veľmi reštriktívnej diéty a úplné vylúčenie niektorých skupín potravín môže znížiť celkovú kvalitu života a zabrániť tomu, aby vaše telo dostávalo všetky potrebné živiny.
Zatiaľ čo zvládanie fyzických príznakov cukrovky je náročné, mali by sme poukázať aj na to, že cukrovka si môže vybrať veľkú daň na vašej emocionálnej a duševnej pohode.
Mnohí pacienti s diabetom uvádzajú**, že sa cítia frustrovaní a preťažení, pretože sa musia vyrovnávať s cukrovkou, a tento neustály boj s ochorením môže prerásť aj do vážnejších psychických problémov.
Život s cukrovkou skrátka podmieňuje každý okamih a každý aspekt života človeka. Nezahŕňa to len užívanie tabletiek a zabudnutie na ňu; znamená to úplne prevrátiť svoj životný štýl naruby, aby ju človek zvládol. Preto je dôležité nečakať, kým bude neskoro, ale reagovať, keď je ešte čas niečo s tým urobiť a zmeniť situáciu.
Dobrou správou je, že prediabetes možno často zvrátiť alebo výrazne zlepšiť jednoduchými úpravami životného štýlu. Zavedením malých zmien do každodenného života môžeme účinne stabilizovať hladinu cukru v krvi, zlepšiť citlivosť na inzulín a znížiť riziko vzniku cukrovky 2. typu.
1. Všetko je to o strave
Presnejšie, o vlákninu. Našou radou číslo jeden je ísť nakupovať s podrobným nákupným zoznamom, ktorý obsahuje veľa potravín bohatých na vlákninu, ako je ovocie, zelenina a celozrnné výrobky. A hoci vieme, že sú lákavé, najlepšie je obísť regály plné spracovaných potravín a sladkých nápojov.
2. Vstaňte a hýbte sa
Pravidelné cvičenie je vynikajúci spôsob kontroly telesnej hmotnosti a zvládania prediabetu. Správy** naznačujú, že strata 5 až 7 % celkovej telesnej hmotnosti môže znížiť riziko progresie cukrovky 2. typu o viac ako 58 %. To sa dá dosiahnuť dodržiavaním našich stravovacích odporúčaní z prvého kroku a zaradením 30 minút fyzickej aktivity, ktorá zvyšuje srdcovú frekvenciu. Medzi najjednoduchšie spôsoby, ako do dňa vpašovať trochu športu bez toho, aby ste si príliš narušili rutinu, patria:
3. Škorica na záchranu
Škorica je obľúbené korenie, ktoré sa používa po celom svete a dodáva všetkým druhom jedál tú charakteristickú sladkú a drevitú chuť s jemným nádychom pikantnosti.
Mnohí ľudia však nevedia, ako ju môžu využiť vo svoj prospech, aby úplne prirodzeným spôsobom pomohli kontrolovať a vyrovnať hladinu glukózy. Je známe, že škorica má pozitívny vplyv na hladinu glukózy v krvi, pretože spomaľuje vstrebávanie glukózy v krvi, čo pomáha predchádzať prudkým nárastom hladiny cukru v krvi po jedle.
A nielen to! Štúdia** preukázala, že dlhodobé užívanie tohto zázračného korenia môže znížiť hladinu glukózy v krvi nalačno až do 25* % u ľudí so zvýšenou hladinou cukru v krvi.
Týmito tromi aktívnymi krokmi k zdravšiemu životnému štýlu si môžete vydláždiť cestu k lepšej budúcnosti bez prediabetu!
Dlhé roky bola zmena životného štýlu jediným spôsobom, ako sa vyrovnať s prediabetom. A hoci určite fungujú, majú jednu nevýhodu - zaberajú čas! Prechod na zdravšiu stravu s väčším množstvom potravín bohatých na vlákninu a vyradenie cukru a sacharidov z jedálneho lístka je postupný proces, ktorý si vyžaduje veľa plánovania a úprav.
A čo je dôležitejšie, aj keď začnete dodržiavať všetky návrhy práve v tejto chvíli, zlepšenie nebude viditeľné zo dňa na deň.
Na obzore je však riešenie. Po vykonaní rozsiahlych testov a hĺbkovom výskume vedci konečne našli spôsob, ako využiť početné prospešné vlastnosti škorice.
Hoci by sa mohlo zdať, že zaradenie tohto korenia do jedálnička je správna cesta, máme pre vás zlú správu. Aj keď máme škoricu v jablkovej štrúdli radi, množstvo, ktoré obsahuje, jednoducho nie je dostatočne vysoké na to, aby prospelo našej pohode. V skutočnosti by sme museli zjesť 2 čajové lyžičky škorice denne, aby sme vôbec zaznamenali nejaké pozitívne zmeny na zdraví. Okrem toho je konzumácia suchého škoricového prášku veľmi nebezpečná, pretože môže podráždiť hrdlo a pľúca.
Výživové doplnky obsahujúce škoricu však obsahujú koncentrované množstvo škorice a ich používanie je oveľa praktickejšie, pretože sa väčšinou dodávajú vo forme ľahko prehĺtateľných kapsúl.
Tento prelomový objav vo výskume otvoril našim vedcom cestu k vývoju pozoruhodného výživového doplnku, ktorý ponúka bezpečné, rýchle a ekonomické riešenie vhodné pre každého, kto bojuje so zvýšenou hladinou cukru v krvi.
V kombinácii s niektorými zmenami životného štýlu tento produkt pomáha účinne znižovať hladinu glukózy v krvi, zabraňuje jej prerastaniu do vážnejších stavov a celkovo zlepšuje našu pohodu a kvalitu života.
GlucoLux je komplex s viacerými účinkami, ktorý je ideálny pre ľudí, ktorí bojujú so zvýšenou hladinou cukru v krvi, chcú znížiť chuť na sladké alebo si všeobecne chcú udržať zdravú hladinu cukru v krvi. Náš špecializovaný tím odborníkov na výživu postavil zloženie na škorici, ale ďalej ho obohatil o ďalšie vedecky podložené zložky, ako je gymnema lesná, senovka grécka a chróm, ktoré pôsobia v súčinnosti so škoricou, aby dosiahli čo najlepšie výsledky pri znižovaní hladiny cukru v krvi a zlepšovaní citlivosti na inzulín.
GlucoLux vyrába spoločnosť Sensilab, popredná európska spoločnosť v oblasti výživových doplnkov. Všetky naše produkty sa vyrábajú v modernom, špičkovo vybavenom zariadení a sú vyrábané podľa európskych predpisov a najvyšších priemyselných štandardov, čo dokazuje certifikát kvality GMP.
Včasné rozpoznanie prediabetu je najdôležitejším krokom na ochranu pred vznikom ďalších zdravotných komplikácií. Dobrou správou je, že prediabetes je zvládnuteľný a dokonca zvratný stav, ale ak chceme byť úspešní, musíme včas konať a zaviesť niektoré zmeny životného štýlu.
Základom tohto receptu je diéta a cvičenie, ale najlepším doplnkom, ktorý zaručuje rýchly úspech, je GlucoLux, vedecky podložený výživový doplnok, ktorý dokáže znížiť hladinu glukózy v krvi nalačno až o 25* %, čím sa proces kontroly prediabetu stáva oveľa jednoduchším.
Vzhľadom na mimoriadne vysoký dopyt sa GlucoLux na britskom trhu míňa z pultov!
*Upozornenie: účinky produktu sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke. Naše výrobky nie sú určené na prevenciu, liečbu alebo vyliečenie akejkoľvek choroby alebo závažného ochorenia. Dôležité je udržiavať vyváženú stravu a zdravý životný štýl.
**Zdroje:
Safdar, Mahpara & Alam, Khan & Khattak, Muhammad Muzaffar Ali Khan & Mohammad, Siddique. (2004). Effect of Various Doses of Cinnamon on Blood Glucose in Diabetic Individuals. Pakistan Journal of Nutrition. 3. 10.3923/pjn.2004.268.272.
Tabák AG, Herder C, Rathmann W, Brunner EJ, Kivimäki M. Prediabetes: a high-risk state for diabetes development. Lancet. 2012 Jun 16;379(9833):2279-90. doi: 10.1016/S0140-6736(12)60283-9. Epub 2012 Jun 9. PMID: 22683128; PMCID: PMC3891203.
Morris RW, Taylor AE, Fluharty ME, Bjørngaard JH, Åsvold BO, Elvestad Gabrielsen M, Campbell A, Marioni R, Kumari M, Korhonen T, Männistö S, Marques-Vidal P, Kaakinen M, Cavadino A, Postmus I, Husemoen LL, Skaaby T, Ahluwalia TV, Treur JL, Willemsen G, Dale C, Wannamethee SG, Lahti J, Palotie A, Räikkönen K, McConnachie A, Padmanabhan S, Wong A, Dalgård C, Paternoster L, Ben-Shlomo Y, Tyrrell J, Horwood J, Fergusson DM, Kennedy MA, Nohr EA, Christiansen L, Kyvik KO, Kuh D, Watt G, Eriksson JG, Whincup PH, Vink JM, Boomsma DI, Davey Smith G, Lawlor D, Linneberg A, Ford I, Jukema JW, Power C, Hyppönen E, Jarvelin MR, Preisig M, Borodulin K, Kaprio J, Kivimaki M, Smith BH, Hayward C, Romundstad PR, Sørensen TI, Munafò MR, Sattar N. Heavier smoking may lead to a relative increase in waist circumference: evidence for a causal relationship from a Mendelian randomisation meta-analysis. The CARTA consortium. BMJ Open. 2015 Aug 11;5(8):e008808. doi: 10.1136/bmjopen-2015-008808. Erratum in: BMJ Open. 2015;5(9):e008808. PMID: 26264275; PMCID: PMC4538266.
Hostalek U. Global epidemiology of prediabetes - present and future perspectives. Clin Diabetes Endocrinol. 2019 May 9;5:5. doi: 10.1186/s40842-019-0080-0. PMID: 31086677; PMCID: PMC6507173.
Coleman, R. (2022, September 20). The unseen challenges of living with diabetes. RWK Goodman. https://www.rwkgoodman.com/info-hub/the-unseen-challenges-of-living-with-diabetes/
Center for Disease Control and Prevention. (2022, December 27). Why participate. Center for Disease Control and Prevention. https://www.cdc.gov/diabetes/prevention/why-participate.html
Produkty pre Vás