Nebezpečenstvo spánkovej deprivácie 

Boj s nedostatočným spánkom je skutočný! Každý tretí dospelý trpí spánkovou depriváciou! V tejto zvláštnej dobe, v ktorej žijeme, väčšina z nás zabudla, že nedostatok spánku môže často viesť k vážnym následkom pre naše telo a myseľ.

image

Poďme sa pozrieť na to, aký vplyv majú problémy so spánkom na naše zdravie a postavu.

Krátkodobé následky 

Stáva sa to každému. Celú noc sa prehadzujete a pretáčate a veľmi sa snažíte zaspať. Bez úspechu. Prejdú hodiny a skôr než sa nazdáte, zazvoní budík a vaše unavené a nevrlé ja vstúpi do nového dňa. Proste skvelé!

Ale byť ospalý po slabom spánku je tá najmenšia starosť. Nedostatočný spánok znamená, že vaše telo nedopĺňa energiu a neobnovuje sa.

To môže mať vplyv aj na úsudok, schopnosť učiť sa a zapamätať si informácie, dochádza k zhoršeniu sústredenia, ktoré môže spôsobiť nehody a zranenia. 

Dlhodobé následky

Nedostatok spánku má aj ďalšie závažnejšie dôsledky. 

Väčšina z nás potrebuje na normálne fungovanie približne 8 hodín kvalitného spánku. Občasná noc s podpriemerným spánkom vášmu zdraviu neuškodí, ale priznajme si, nestáva sa to raz za mesiac.

Medzi závažné následky nedostatku spánku patrí náchylnosť na srdcové choroby, vysoký krvný tlak a cukrovku. Môže mať za následok aj depresiu. 

Aj súvislosť medzi nespavosťou a obezitou bola podrobne preskúmaná a výskumy ukázali, že nedostatok spánku môže nielen stimulovať chuť do jedla, ale aj to, že máte chuť na jedlo s vysokým obsahom tukov a sacharidov. Proste skvelé!

Zlepšite svoje spánkové návyky, aby ste zostali fit a zdraví

Nikto nepovedal, že je to ľahké, ale dať si do poriadku spánkový režim sa naozaj oplatí, pretože to môže zlepšiť kvalitu vášho života, vzťahy, ako aj znížiť pravdepodobnosť zranenia a fyzickej a psychickej choroby. 

Tipy, ako si upratať spánok: 

  • Obmedzte denné spanie

  • Choďte spať a vstávajte každý deň približne v rovnakom čase, a to aj počas víkendov a sviatkov

  • Nepoužívajte telefón a nesledujte televíziu bezprostredne pred spaním

  • Posledné hodiny pred spaním venujte relaxačným činnostiam, ako je čítanie knihy, mierne cvičenie, meditácia, kúpeľ alebo si jednoducho užívajte spoločnosť svojich blízkych

  • Vyhnite sa alkoholu a ťažkým jedlám v neskorých večerných hodinách

  • Užívajte prírodné výživové doplnky na doplnenie strateného spánku, napríklad GlandLine SleepLux.

GlandLine SleepLux

Je to prírodný prostriedok na podporu spánku bez hormónov, ktorý pomáha navodiť a udržať zdravý spánok a vďaka obsahu živín a bylinných extraktov dokáže zmierniť nespavosť a iné problémy so spánkom. 

GlandLine Sleep Luxje vhodný doplnok stravy pre ľudí, ktorí pracujú na zmeny, trpia problémami so spánkom súvisiacimi s vekom a pre tých, ktorí majú problémy so spánkom spôsobené stresom.

Máme prehľad aj v číslach: znižuje nespavosť o 42 %*, znižuje rozrušenie o 35 %*, znižuje napätie o 18 %* a zlepšuje kvalitu spánku až o 33 %*.

Siahnite po ňom a doprajte si každodenný spánok, ktorý si zaslúžite!

*Účinky produktu sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke.

Produkty pre Vás

SPAĽOVAČ TUKOV
-67%
Špeciálna cena 27,99 € Bežná cena 83,97 €
Zobraziť produkt