Ako lepšie zvládať stres

Stres je bežnou súčasťou života - veľké fyzické alebo psychické výzvy, životné zmeny a dôležité rozhodnutia prinášajú určitý krátkodobý stres. Vaše telo je však vybavené na to, aby ho zvládlo. V skutočnosti vás tento typ stresu núti myslieť jasnejšie a lepšie reagovať.

image

Problém je v tom, že každodenné veci, ako je presadzovanie sa v práci, výchova detí, starosti o peniaze, nedostatok spánku atď. ... tiež prinášajú obrovské množstvo stresu. Tento stres je však neustály a dlhodobý a pomaly ničí vaše telo.

Čo sa deje s vaším telom, keď ste v strese?

Keď čelíte stresovej situácii, vaše nadobličky uvoľňujú hormón kortizol. Hlavnou úlohou kortizolu je zvýšiť hladinu cukru v krvi, aby sa zabezpečila energia na okamžitú reakciu typu „bojuj alebo uteč“. Kortizol zároveň spomaľuje ostatné telesné funkcie, ktoré nie sú nevyhnutné na okamžité prežitie, ako sú reprodukčné funkcie, imunita, trávenie a spaľovanie kalórií, regenerácia, relaxácia a spánok.

V krátkodobej stresovej situácii to môže pôsobiť povzbudzujúco a v skutočnosti je to mimoriadne užitočné.

Pri dlhodobom strese sa však kortizol uvoľňuje neustále a spôsobuje hormonálnu nerovnováhu, ktorá udržuje telo v neustálom stave vzrušenia a vysokej pohotovosti, čo nakoniec vedie k úplnému vyčerpaniu.

Zvýšená hladina kortizolu v dôsledku stresu nakoniec spôsobuje:

  • Neustálu únavu (vedúcu k vyhoreniu)

  • Problémy so sústredením

  • Problémy so spánkom

  • Hormonálnu nerovnováhu

  • Podráždenosť, zmeny nálad a úzkosť

  • Priberanie na váhe a hromadenie tuku

  • Ťažkosti s chudnutím

  • Vyššiu náchylnosť na infekcie

  • Nepravidelnú menštruáciu a problémy s plodnosťou

Ako lepšie zvládať stres?

Pochopenie, že stres je príčinou vašich zdravotných problémov, je prvým krokom k tomu, aby sa zníženie stresu stalo vašou prioritou. Tu je 5 osvedčených spôsobov, ako znížiť každodenný stres a zlepšiť tak svoju odolnosť voči nemu:

1. CVIČENIE

Cvičenie uvoľňuje množstvo pozitívnych hormónov, ktoré vyvážia negatívne účinky kortizolu, zlepšia vašu náladu a skutočne zvýšia hladinu energie.

2. VIAC SPÁNKU

Nedostatok spánku je obrovským stresorom a poblázni vaše hormóny. Snažte sa dodržiavať stabilný spánkový režim a každú noc si doprajte aspoň 8 hodín spánku. Vaše telo to potrebuje.

3.UPREDNOSTNITE STAROSTLIVOSŤ O SEBA

Doprajte si oddych a sústreďte sa na veci, ktoré vás napĺňajú energiou namiesto toho, aby ju vyčerpávali. Môže to znamenať meditáciu, pobyt v prírode, čítanie dobrej knihy alebo stretnutie s priateľmi, a nech tá odložená hromada oblečenia pekne leží v rohu miestnosti. Odpútajte sa od nej a necíťte sa vinní - starostlivosť o seba by mala byť vašou prioritou číslo jeden!

4.ODSTRÁŇTE SPÚŠŤAČE

Identifikujte svoje hlavné príčiny stresu a zistite, či ich môžete odstrániť (napríklad zmeniť prácu alebo si inak rozdeliť rodinné povinnosti) alebo či na ne môžete reagovať inak. Je stresujúca samotná situácia alebo vaše pocity v súvislosti s ňou (očakávania, ciele, pocity nedostatočnosti)? Kto na vás vyvíja všetok tento tlak? Prečo im to dovoľujete?

5. VYROVNAJTE HLADINU STRESU

Aj keď zvládanie vonkajších faktorov vás dostane ďaleko, stále sa musíte vysporiadať s rozbúrenou hladinou kortizolu vo vašom tele. Dostaňte svoj kortizol pod kontrolu pomocou silných prírodných adaptogénov, ako sú ashwagandha a ženšen. Oba nájdete v našom najpredávanejšom doplnku na podporu nadobličiek bez hormónov Stress Balance.

Stress Balance sa môže pochváliť výhodami, ako sú:

  • 4x silnejší extrakt z ashwagandhy v porovnaní s bežnými produktmi
  • Zníženie celkového stresu až o 62,2%*
  • Zníženie nespavosti až o 67%*
  • Pomáha dosiahnuť až 2x* lepšiu koncentráciu
  • Uľahčí chudnutie

*Upozornenie: Účinky produktu sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke. Naše výrobky nie sú určené na prevenciu, liečbu alebo vyliečenie akejkoľvek choroby alebo závažného ochorenia. Dôležité je udržiavať vyváženú stravu a zdravý životný štýl.

Produkty pre Vás