Prázdny košík?
Pravdepodobne preto, že ste si nevšimli naše najnovšie ponuky.
Sensilab používa na svojich webových stránkach súbory cookie, ktoré neuchovávajú osobné údaje. Niektoré súbory cookie už môžu byť nainštalované. Pokračovaním v používaní našich webových stránok vyjadrujete súhlas s ich používaním.
Kontaktujte nás online alebo telefonicky na 0233 527 829
100 % záruka spokojnosti
Doručenie zdarma nad 40 €
Inšpiráciou je vaša babička a dokonca aj jej babička, ktorá možno používala jablčný ocot na čistenie, ničenie baktérií, dezinfekciu, ošetrenie nechtov, zbavenie sa vší, bradavíc a dokonca aj ušných infekcií. No tiež ho používali, pretože sa verilo, že pomôže dosiahnuť štíhlejší pás.
A čo moderná doba? Ukázalo sa, že jablčný ocot má veľa výhod pre hladinu cukru v krvi a hladinu inzulínu, čo z neho robí skvelý doplnok pre ľudí trpiacich cukrovkou a pre každého, kto si chce udržať hladinu cukru v krvi pod kontrolou.1
Kto by si pomyslel, že takáto bežná potravina môže mať tak významný vplyv na naše životy?
Prekvapivo áno a dokazujú to aj mnohé štúdie.
Švédska štúdia ukázala, že pokiaľ ľudia konzumujú jablčný ocot s jedlom, cítia sa po jedle plnšie ako tí, ktorí jablčný ocot neužili. Zjednodušene povedané, jablčný ocot vám dodá pocit sýtosti skôr, a to pomôže znížiť množstvo konzumovaného jedla.2
Nie je to iba o pocite sýtosti. Výskum vo Veľkej Británii ukazuje, že jablčný ocot môže zastaviť útoky hladu a udržať apetít pod kontrolou.3
Štúdia od Carol Johnstom z Arizonskej štátnej univerzity dokazuje, že pitie jablčného octu pred prijatím stravy plnej uhľohydrátov môže znížiť hladinu cukru v krvi, ktorá by sa zvyčajne bez jablčného octu naopak zvýšila.4
Jej štúdia ďalej ukazuje, že kyselina octová môže upraviť stravu na stráviteľnú. V krátkosti, môže nás ochrániť pred vstrebávaním niektorých škrobov do krvného obehu, čím sa zníži príjem kalórií z nášho jedla.
Je to ešte lepšie, pretože kontrolovaná klinická štúdia z roku 2009 v Japonsku ukázala, že pravidelný príjem jablčného octu môže spaľovať brušný tuk a zmenšiť obvodu pásu.5
Problém je však v tom, že všetky tieto skvelé výhody sú podmienené užitím denne najmenej 2 polievkových lyžíc jablčného octu. Problém nie je iba v chuti, ale priamo jablčný ocot môže tiež poškodiť zuby a hrdlo.
Našťastie si svoj jablčný ocot môžete pripraviť vo forme lahodného nápoja, ktorý bude mať rovnaké alebo ešte väčšie výhody. CiderFit STRONG obsahuje okrem jablčného octu aj ďalšie prírodné prísady, ktoré znižujú hladinu cukru v krvi a obmedzujú chuť do jedla tým, že znižujú spotrebu kalórií.
Ešte ste ho nevyskúšali? Využite našu LIMITOVANÚ výhodnú akciu a pocíťte zoštíhľujúcu silu tohto nápoja!
Zdroje: