8 spôsobov, ako sa zbaviť tuku na stehnách

Už vás nebaví sa v teplom  počasí neustále stresovať kvôli tuku na stehnách a ich odieraní? Ani nás nie. Mnoho žien sa musí vysporiadať s bolesťou, ktorú trenie spôsobuje. Pochopenie základných príčin vám môže pomôcť prevziať kontrolu nad svojím telom a zbaviť sa odrenín na stehnách. 

Odery na stehnách

V tomto článku vám pomôžeme pochopiť, čo je príčinou stehenného tuku a ako ho úspešne odstrániť.  

Je stehenný tuk spôsobený hormónmi?

Hormóny hrajú zásadnú úlohu pri regulácii hmotnosti a rozložení tuku v tele. Hlavným vinníkom medzi hormónmi spôsobujúcimi hromadenie tuku v cieľových oblastiach je estrogén. Tento ženský hormón spôsobuje zvýšenie počtu tukových buniek, čo vedie k tvorbe tukových zásob v oblasti stehien a okolo nich.

Hormonálne zmeny v puberte, tehotenstve a menopauze môžu viesť k rozloženiu tuku na stehná. Ako by to nestačilo, bežné hormonálne nerovnováhy robia odbúranie tuku na stehnách ešte zložitejšie. 

Sedavý spôsob života a epidémie tuku na stehnách

Jednou z hlavných príčin nadváhy u žien, najmä tuku na stehnách, je sedenie v kancelárii alebo inak sedavý spôsob života. Práca za stolom je dnes bežným štandardom, takže veľa žien trávi celé dni sedením.

Tento nevyhnutný nedostatok fyzickej aktivity vedie k priberaniu na váhe a hromadeniu tuku v stehnách. Celodenné sedenie uvádza telo do režimu nízkeho spaľovania kalórií, čo znamená, že spaľuje menej kalórií ako obvykle.

Na vine je genetika

Pri regulácii hmotnosti hrá zásadnú úlohu aj genetika. Niektoré ženy majú genetickú predispozíciu na ukladanie prebytočného tuku v určitých oblastiach, vrátane stehien.

Ak však pochádzate z rodiny so sklonmi k odreninám na stehnách, máme pre vás dobrú správu. Genetika sama o sebe neurčuje váš osud. Aj keď môžete mať genetické predispozície, vaša voľba životného štýlu a návyky môžu nechcenú rodinnú históriu stehenného tuku zmeniť. 

8 trendy tipov na spaľovanie stehenného tuku

Pri snahe schudnúť v cieľových oblastiach sa môžete stretnúť s určitými problémami. Žiadna výzva však nie je príliš ťažká na to, aby ste ju prekonali. Stratégia, ktorá vyhovuje vám a vášmu telu, vám môže pomôcť získať krásne vytvarované stehná, aké si prajete od minulého leta.

Tu je 8 obľúbených tipov:

  • Teplá voda s citrónom a kurkumou: Vypite túto kombináciu každé ráno nalačno, aby ste naštartovali svoj metabolizmus a spaľovanie tukov vďaka sile citrónu a kurkumy. Keď ucítite ľahko pálivý pocit na jazyku, tak si dokážete predstaviť, ako veľmi to ovplyvní spaľovanie tukov! 

  • Zabaľte sa do potravinovej fólie: Pri prechádzkach vonku alebo cvičení v obývacej izbe si zabaľte stehná a brucho do potravinovej fólie. Tento trik vytvára dokonalé prostredie na spaľovanie tukov – po skončení aktivity si fóliu prezrite! Vaše pokroky sú vidieť okamžite, pretože z vášho tela bude kvapkať pot.

  • Schovajte jedlo, ktorému nedokážete odolať: Keď máte doma pochúťky, ktorým nedokážete odolať, zjete ich oveľa viac! Preto sa ich zbavte alebo požiadajte partnera, aby ich schoval – zídu z očí, zídu z mysle. Budete prekvapení, ako ľahko sa dá týmto spôsobom znížiť množstvo kalórií!

  • Prineste si do práce gymnastickú loptu: Namiesto celodenného sedenia na stoličke a nepríjemného pocitu z brucha a stehien, ktoré tlačia, si do práce vezmite gymnastickú loptu. Sedenie na gymnastickej lopte vám umožní zafixovať si držanie tela a pri práci precvičiť brušné svaly a svaly na nohách. 

  • Veľa spánku: Spánková hygiena je kľúčom k spaľovaniu tukov. Spánok kratší ako osem hodín za noc vedie k tomu, že jete oveľa viac, pretože vám chýba energia! Ako žena by ste mali spať aspoň sedem až deväť hodín denne. 

  • Spite v chladnejšej miestnosti: Znížte teplotu v spálni aspoň na 18 °C, aby sa vaše telo dostalo do režimu termogenézy. Nižšia teplota spôsobuje spaľovanie viacerých kalórií počas spánku, aby ste sa v chladnejšej miestnosti zahriali.

  • Aktivita v pracovnom týždni: Ak je to možné, choďte do práce pešo alebo na bicykli, cez prestávku sa svižne prejdite alebo zaparkujte ďalej od pracoviska, aby ste zvýšili počet krokov. 

  • Získajte prirodzenú pomoc: Prírodný výživový doplnok na formovanie stehien a pása s morskou rastlinou riasou Wakame vám môže pomôcť uspieť. Pigment obsiahnutý v týchto riasach zvyšuje termogenézu a pomáha vám účinnejšie spaľovať tuky už pri užívaní dvoch kapsúl denne. 

Získajte krásne vytvarované nohy s morskými riasami a červeným listom viniča

Vedci a odborníci na výživu v Slimmium pre vás vyvinuli dokonalé riešenie, ako konečne vytvarovať tieto nepoddajné partie: Waist & Leg Slimmer XXL s riasami wakame a VinOleaf™. 

Vďaka svojmu zoštíhľujúcemu účinku 2 v 1 sa tieto kapsule na spaľovanie tukov zameriavajú špeciálne na brušný tuk, tuk na stehnách av páse!

Vedecky dokázané účinky riasy wakame vám pomôžu naštartovať termogenézu vďaka pigmentu zvanému fukoxantín. Klinická štúdia preukázala tieto výsledky iba za 4 týždne: 

  • zníženie brušného tuku o 16,3* %
  • zníženie celkového množstva tuku o 3,9* %

Spolu s účinkami riasy wakame na spaľovanie tukov pomáha patentovaný extrakt z listov červenej vínnej révyVinOleaf™ zlepšiť prietok krvi do nôh, znížiť opuchy a zmierniť pocit unavených a ťažkých nôh.

Je to dokonalá kombinácia zložiek na získanie krásnych vytvarovaných nôh!

S iba 2 kapsulami denne môžete konečne dosiahnuť tónované a štíhle nohy, ktoré ste si vždy priali.

Môžete sa narodiť so sklonmi k tuku na stehnách, ale s Waist & Leg Slimmer nemá genetika šancu. Vaše sebavedomé a bezstarostné leto začína dnes. 

*Zdroje:

Hitoe S., Shimoda H. Seaweed Fucoxanthin Supplementation Improves Obesity Parameters in Mildly Obese Japanese Subjects. Functional Foods in Health and Disease 2017; 7(4); 246-262 

Produkty pre Vás

Mohlo by Vás zaujímať