Významný objav v oblasti kontroly hladiny cukru v krvi: kľúč sa môže nachádzať vo vašej kuchyni

Milióny ľudí žijú nevedomky na pokraji zdravotnej krízy, pretože vysoká hladina cukru v krvi sa potichu mení na cukrovku - mohlo by sa riešenie nachádzať v našich kuchyniach?

Blood glucose

Len v Nemecku žije približne 8,5 milióna ľudí s cukrovkou a odhaduje sa, že ďalšie 2 milióny ľudí žijú s touto chorobou nevedomky!**

A ešte jedna alarmujúca prognóza: očakáva sa, že počet ľudí s cukrovkou 2. typu v nasledujúcich 20 rokoch prudko vzrastie. Vedci odhadujú, že do roku 2040 bude touto chorobou postihnutých až 12 miliónov ľudí!**

Je smutné, že mnohí ľudia nevedia, že majú problém s nerovnováhou cukru v krvi, až kým sa u nich neobjavia plnohodnotné zdravotné problémy, ako napríklad poškodenie nervov alebo problémy so zrakom. Príznaky často zostávajú nepovšimnuté, ale môžu zahŕňať zvýšený smäd, časté močenie, únavu a rozmazané videnie.

Ak sa tieto vysoké hladiny cukru v krvi nekontrolujú, môžu rýchlo stúpnuť a rozvinúť sa do cukrovky - často do piatich rokov. Vtedy je už tento stav nezvratný a môže viesť k ďalším zdravotným komplikáciám vrátane ochorenia srdca, mozgovej príhody, ochorenia obličiek a straty zraku. 

Nerovnováha cukru v krvi navyše často vedie k zlej kontrole chuti do jedla, čo vedie k priberaniu na váhe a ďalšiemu zhoršovaniu stavu. Tento začarovaný kruh chuti do jedla, priberania a vysokej hladiny cukru v krvi predstavuje významný problém, pretože môže urýchliť rozvoj cukrovky a ďalších zdravotných problémov. 

Najlepším spôsobom, ako kontrolovať nerovnováhu glukózy v krvi, je prijať preventívne opatrenia. A najlepšie riešenie sa môže skrývať medzi koreninami vo vašej kuchyni!

Your fridge

Štúdie odhaľujú skutočnú príčinu priberania

Ak máte problémy s hmotnosťou, príčina môže súvisieť s hladinou cukru v krvi. Súvislosť medzi týmito dvoma faktormi nie je len neoficiálna, ale je podložená rozsiahlym vedeckým výskumom. Viac ako 20 štúdií zistilo súvislosť medzi týmito dvoma faktormi.** Niektoré z nich napríklad ukázali, že osoby s nestabilnou hladinou cukru v krvi majú tendenciu pociťovať väčší hlad a chuť na jedlo, čo môže viesť k prejedaniu sa a priberaniu. Iné výskumy ukázali, že výkyvy a poklesy hladiny cukru v krvi môžu ovplyvniť hladinu energie, čo sťažuje udržanie aktivity a spaľovanie kalórií.

Ľudia, ktorí zápasia s nerovnováhou hladiny cukru v krvi a problémami s hmotnosťou, majú často aj vážnejšie zdravotné problémy, ako sú problémy so srdcom, dýchaním, kĺbmi atď. Aká je však presná súvislosť medzi hladinou cukru v krvi a vašou hmotnosťou?

Všetko sa začína inzulínom, hormónom produkovaným pankreasom. Jeho úlohou je regulovať hladinu glukózy v krvi tým, že jej pomáha dostať sa do našich buniek, kde sa využíva na výrobu energie. Niekedy však naše bunky nereagujú na inzulín tak, ako by mali, čo je stav známy ako inzulínová rezistencia. Keď sa to stane, pankreas to kompenzuje tým, že produkuje viac inzulínu, aby sa vyrovnal so zvyšujúcou sa hladinou glukózy.

Teraz prichádza na rad súvislosť s hmotnosťou. Inzulín je nielen regulátorom glukózy, ale podporuje aj ukladanie tukov. Ak teda vaše telo produkuje nadmerné množstvo inzulínu, môže to viesť k nárastu hmotnosti. A nadváha, najmä v oblasti brucha, môže inzulínovú rezistenciu ešte zhoršiť! 

Okrem toho, keď jete určité druhy potravín, ktoré spôsobujú rýchle zvýšenie hladiny glukózy v krvi, ako sú sacharidy a cukry, vaše telo reaguje nadmernou produkciou inzulínu. Keď sa tak stane, hladina cukru v krvi môže veľmi rýchlo klesnúť a telo dostane nesprávnu správu - ste hladní a zúfalo potrebujete niečo sladké. 

To nás môže dostať do začarovaného kruhu prejedania sa, zvýšenej hladiny inzulínu a zvýšených chutí, čo môže zhoršiť nerovnováhu glukózy v krvi a prispieť k priberaniu. Získanie kontroly nad svojou chuťou do jedla je kľúčovým krokom na prelomenie tohto cyklu.

Aromatické korenie, ktoré má každý v kuchyni a ktoré by mohlo nahradiť injekcie na chudnutie

Už v 6. storočí poznali Gréci tajné korenie, ktoré sa prekvapivo nachádza na poličke takmer každej kuchyne a má nespočetné množstvo zdraviu prospešných účinkov.

Týmto zázračným korením je škorica! Štúdie zistili, že škorica je plná vlákniny, ktorá je skvelá na trávenie a dokonca môže trochu naštartovať váš metabolizmus.

Jednou z jej najzaujímavejších vlastností je jej vplyv na hladinu cukru v krvi a citlivosť na inzulín. Zistilo sa, že škorica znižuje hladinu cukru v krvi a zlepšuje účinnosť inzulínu, hormónu zodpovedného za reguláciu hladiny cukru v krvi. Keďže vyrovnaná hladina cukru v krvi pomáha potláčať chuť na jedlo, znamená to, že nutkanie siahnuť po nezdravom občerstvení je počas dňa a večera oveľa menšie. A keďže inzulín zohráva úlohu pri ukladaní tukov, vyvážená hladina cukru v krvi vám pomôže dosiahnuť aj plochejšie brucho a lepšiu postavu.

Štúdia ukázala, že toto účinné korenie dokáže znížiť hladinu glukózy v krvi nalačno až o 25 %** u ľudí so zhoršenou kontrolou hladiny glukózy v krvi. Zaujímavé je, že štúdia zistila, že prínos tejto pozoruhodnej zložky bol výraznejší pri dlhodobom užívaní, čo naznačuje, že jej pravidelné zaradenie do stravy by mohlo priniesť významné výhody.

Okrem toho sa ukázalo, že toto voľne predajné korenie spomaľuje rozklad sacharidov v tráviacom trakte. To znamená, že do krvného obehu sa po jedle dostáva menej cukru a typický nárast hladiny cukru v krvi po jedle sa môže znížiť. To znamená stabilnú hladinu cukru v krvi, čo sa okrem iného prejavuje menšou chuťou na jedlo a ľahším chudnutím!

Hladina cukru v krvi graf

Nie všetky druhy škorice však majú rovnaké úžasné účinky na zdravie. U nás doma máme zvyčajne škoricu Cassia (Cinnamomum cassia). Tá má síce niektoré zdravotné výhody, ale obsahuje aj zlúčeninu nazývanú kumarín, ktorá môže byť vo veľkých množstvách škodlivá pre pečeň.

Naproti tomu cejlónska škorica (Cinnamomum verum) je oveľa vhodnejšia. Má nižší obsah kumarínu a je ešte účinnejšia, pokiaľ ide o zdravotné prínosy, ako je podpora kontroly hladiny cukru v krvi, ochrana zdravia srdca a znižovanie zápalov.

Čo keby teda existovalo riešenie, ktoré by obsahovalo správny druh škorice a bolo by nielen jednoduchšie na užívanie, ale mali by ste väčšiu účinnosť a obsahovali by ste ďalšie zložky, ktoré by pomohli vyrovnať hladinu cukru v krvi a kontrolovať hmotnosť?

Cinnamon

Predstavujeme revolučný výživový doplnok na báze škorice vyvinutý poprednou značkou v oblasti zdravia

Pri hľadaní spôsobu, ako vytvoriť účinný produkt na chudnutie, ktorý sa zameriava na príčinu zvnútra, vstúpilo na trh nové výkonné riešenie. Tento revolučný doplnok stravy dokáže vyrovnať hladinu cukru v krvi, znížiť chuť na jedlo a pomôcť pri chudnutí.

GlucoLux s cejlónskou škoricou to všetko dokáže bez akýchkoľvek rizík a vedľajších účinkov!

Toto riešenie na vyrovnanie hladiny cukru v krvi a podporu zdravej hmotnosti, podporené dlhoročným vedeckým výskumom, kombinuje silu cejlónskej škorice s ďalšími 8 doplňujúcimi zložkami.

Spoločnosť Sensilab, ktorá stojí za týmto prelomovým výživovým doplnkom, ktorý ovládol Nemecko, má viac ako 15 rokov skúseností s vývojom výživových doplnkov na udržanie prirodzeného zdravia a viac ako 3 000 000 zákazníkov v celej Európe.

Objavte pozoruhodné výhody GlucoLuxu

Zákazníci uvádzajú:

  • zníženú chuť na jedlo, najmä na cukor,
  • zdravé hladiny cukru v krvi,
  • zlepšenie citlivosti na inzulín a
  • ľahšie chudnutie.

Čo hovoria zákazníci

„Kapsule som užívala pravidelne niekoľko mesiacov a rýchlo som si všimla, že mám menšiu potrebu desiatovať, čo mi uľahčilo dodržiavanie zdravších stravovacích návykov. S radosťou som zistila, že sa mi podarilo schudnúť celkom 8* kg! Rada ich odporučím všetkým ostatným, ktorí sa stretávajú s podobnými problémami!“- Sophia

„Po niekoľkých mesiacoch užívania je pre mňa oveľa ľahšie dodržiavať zdravé stravovacie návyky a tiež som schudol! S radosťou odporúčam.“ - Alexander

„Tento produkt bol absolútnou záchranou! Nielenže mi vyrovnal hladinu cukru v krvi, ale aj výrazne obmedzil moje chute. Dokonca som začala chudnúť! Som za tento výrobok taká vďačná!“ - Laura

„Nezdravé desiaty boli mojím prostriedkom na odbúranie stresu. To viedlo ku kolotoču hladiny cukru a priberanie na váhe. Našťastie mi tento výrobok pomohol vyrovnať hladinu cukru v krvi a už nemám neustále chuť na sladké. Po niekoľkých mesiacoch užívania som dokonca schudla takmer 10* kg. Nemôžem byť šťastnejší!“ - Emma

„Kvôli práci a dvom deťom je môj rozvrh nepredvídateľný, a to ma často viedlo k nezdravému jedlu. Tento výrobok pre mňa zmenil pravidlá hry. Pomáha mi stabilizovať hladinu cukru v krvi a obmedzuje moje chute. Podarilo sa mi pomerne dosť schudnúť a cítim sa oveľa zdravšie. Pre všetkých, ktorí bojujú s náročným rozvrhom a neustálym bojom s chuťami, je tento výrobok riešením!“ - David

Prečo by ste si mali vybrať GlucoLux

*Iné produkty na vyrovnávanie hladiny glukózyGlucoLux
ÚčinkyVyrovnávanie hladiny inzulínu a kontrola chuti do jedlaVyrovnávanie hladiny inzulínu a kontrola chuti do jedla
DávkovanieTýždenné alebo denné injekcie1 kapsula denne
Vedľajšie účinkyÁno - vrátane infekcií v mieste vpichu, ochabnutej kože, nevoľnosti, hnačky, vracania, zápchy, bolesti žalúdka, zápalu v tele a problémov s obličkami a štítnou žľazouŽiadne nežiaduce vedľajšie účinky
DostupnosťNie sú bežne dostupné a sú drahé, pričom mesačné náklady na dodávku presahujú päťmiestnu sumuVysoko dostupné a nákladovo efektívne riešenie
Doba užívaniaNavrhnuté na celoživotné používanie - keď ho používateľ prestane používať, všetka hmotnosť sa vráti späťRýchlo dosahuje dlhotrvajúce výsledky; minimálna odporúčaná doba používania je 3 mesiace

Produkt je hodnotený 4,6 hviezdičkami a je často vypredaný kvôli vysokému dopytu!

V spoločnosti Sensilab sme si natoľko istí silou GlucoLuxu, že pomáha podporovať zdravú hladinu cukru v krvi a kontrolovať hmotnosť, že ponúkame 30-dňovú záruku vrátenia peňazí!

Ak by ste chceli výrobok z akéhokoľvek dôvodu vrátiť, môžete jednoducho kontaktovať náš priateľský tím zákazníckeho servisu.

Spoločnosť Sensilab vám chce ešte viac uľahčiť využívanie výhod tohto pozoruhodného produktu. Práve teraz prebieha špeciálna ponuka, takže je ideálny čas vyskúšať GlucoLux.

Kliknutím na tlačidlo nižšie si môžete overiť dostupnosť produktu GlucoLux a zistiť, či je ešte na sklade. Nečakajte však príliš dlho! Vzhľadom na obľúbenosť GlucoLuxu sa môže stať, že zásoby dlho nevydržia.

Nezabudnite, že udržiavanie zdravej hladiny cukru v krvi a kontrola hmotnosti nemusia byť ťažké. GlucoLux, za ktorým stojí záväzok spoločnosti Sensilab týkajúci sa kvality a spokojnosti zákazníkov, vám pomôže získať späť kontrolu nad svojím zdravím. Tak nečakajte! Využite aktuálnu špeciálnu ponuku a vydajte sa na cestu k lepšiemu zdraviu ešte dnes.

Overte si dostupnosť tu!

*Upozornenie: účinky výrobku sa môžu u jednotlivých osôb líšiť a môžu sa líšiť od účinkov opísaných na webovej stránke. Naše výrobky nie sú určené na prevenciu, liečbu alebo vyliečenie akejkoľvek choroby alebo závažného ochorenia. Dôležité je udržiavať vyváženú stravu a zdravý životný štýl.

Zdroje:

Safdar, Mahpara, et al. “Effect of Various Doses of Cinnamon on Blood Glucose in Diabetic Individuals.” Pakistan Journal of Nutrition, vol. 3, no. 5, 2004, pp. 268–272., https://doi.org/10.3923/pjn.2004.268.272.

Abraham, Klaus et al. “Toxicology and risk assessment of coumarin: focus on human data.” Molecular nutrition & food research vol. 54,2 (2010): 228-39. doi:10.1002/mnfr.200900281

Collins L, Costello RA. Glucagon-like Peptide-1 Receptor Agonists. [Updated 2023 Jan 13]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK551568/

Schienkiewitz, Anja et al. “Overweight and obesity among adults in Germany - Results from GEDA 2019/2020-EHIS.” Journal of Health Monitoring vol. 7,3 21-28. 14 Sep. 2022, doi:10.25646/10293

Koptyug, E. (2022, December 14). Views on weight loss by gender Germany 2021. Statista. https://www.statista.com/statistics/1087880/weight-loss-views-by-gender-germany/

Chiu, Ching-Ju et al. “Relationship of glucose regulation to changes in weight: a systematic review and guide to future research.” Diabetes/metabolism research and reviews vol. 26,5 (2010): 323-35. doi:10.1002/dmrr.1095

How many people have diabetes? (n.d.). https://www.diabinfo.de/en/preventing-diabetes/fact-check/how-many-people-have-diabetes.html

Produkty pre Vás