5 dôvodov prečo naše babičky milujú jablčný ocot

Babičky vždy majú v rukáve pár zázračných prírodných prostriedkov. Jablčný ocot je niečo, čo by odporúčali ako liek na mnohé ochorenia. Jablčný ocot bol totiž známy už pred mnohými rokmi – existuje už viac ako 3000 rokov. Využívali ho dokonca aj starovekí Egypťania, ktorí verili, že má mnohostranné využitie. V 70. rokoch minulého storočia ho fakt, že je prospešný pre chubnutie, priviedol k ešte väčšej popularite. Poďme sa naň pozrieť bližšie!

image

1. Vyrovnáva pH

Naše rýchle životné tempo nám často znemožňuje mať normálnu a zdravú stravu. Konzumácia príliš veľkého množstva spracovaných potravín môže mať vplyv na rovnováhu pH nášho tela, a preto môžeme po jedle zaznamenať pokles energie. Môžeme tiež trpieť bolesťami hlavy, bolesťami v krčnej oblasti,problémami s dutinami a dokonca to môže viesť až k artritíde. Jablčný ocot vráti telu zásaditosť a pomáha udržiavať rovnováhu pH.

2. Kompletné kozmetické ošetrenie

Jablčný ocot je tiež možné použiť ako prírodný produkt pre starostlivosť o pleť. Pokiaľ chceme jemné a pevné vlasy, môžeme ho použiť pri ich umývaní. Ako pleťové tonikum pomáha vyrovnať prirodzené pH pokožky. Jeho používanie ráno a večer ako doplnok každodennej rutiny je pre pleť prínosné. Po chvíli sa vaša pleť môže zdať jasnejšia a rovnomernejšia. Pokiaľ sa spálite, môže to fungovať ako upokojujúci elixír – do kúpeľa nalejte jablčný ocot. A konečne – dobrá správa pre všetkých milovníkov kávy a červeného vína – jablčný ocot je tiež vynikajúci pre bielenie zubov a pomáha odstraňovať zubné škvrny.

3. Liečba pálenia žáhy

Veľa ľudí má problémy s pálením žáhy. Dôvodom je nedostatočná hladina žalúdočnej kyseliny. Jablčný ocot vám môže pomôcť udržať správnu hladinu žalúdočnej kyseliny, čo vám pomôže upraviť trávenie. Zaujímavé je, že aj keď je jablčný ocot kyslý, neprispieva k prekysleniu organizmu. Miesto toho zvyšuje alkalické pH, čo je veľmi dôležité pre naše zdravie.

4. Boj proti prechladnutiu a bolesti v krku

Jablčný ocot je skvelý pre zmiernenie prvých príznakov prechladnutia, pretože obsahuje draslík, ktorý riedi hlien a pomôže vám dýchať. Pomáha tiež zabrániť ďalšiemu množeniu choroboplodných zárodkov – hlavné príčiny plných dutín. Pomáha tiež zvyšovať hladinu energie a zvyšuje imunitu. Stačí len niekoľko polievkových lyžíc s pohárom vody denne a pocítite jeho výhody.

5. Detoxikácia tela a chudnutie

Jablčný ocot pomáha telu detoxikovať sa, pretože stimuluje lymfatickú drenáž a podporuje rýchlejšiu cirkuláciu. Tieto vlastnosti sú dôvodom, prečo sa jablčný ocot stal tak populárny u ľudí, ktorí sa snažia urýchliť chudnutie a udržať štíhlejšiu postavu. Tiež dodáva pocit sýtosti, podporuje metabolizmus a znižuje zadržiavanie vody.

Najsilnejší a najchutnejší nápoj na chudnutie

Teraz, keď už viete o výhodách jablčného octu, môžete mať len jednu námietku. A čo nepríjemná chuť? To už nie je problém, vďaka CiderFit STRONG. Je to nápoj s jablkovou príchuťou a ideálnou kombináciou starodávných skúseností našich babičiek a najnovšieho vedeckého vývoja.

Nejde len o to, že je lahodný! Pomáha tiež obmedziť chuť do jedla, čo spôsobí, že budete konzumovať menej kalórií. Prečistí vaše črevá a urýchľuje trávenie vďaka bylinným extraktom špičkovej kvality. Vďaka tomu sa budete cítiť menej nafúknutí a budete chudnúť rýchlejšie!